Länk till startsidan

Vistelse utomhus för att må bättre

Naturen kan göra oss lugna. Genom att gå ut och bara vara, så lite som 10 minuter, några gånger i veckan på en lugn plats kan få oss att må bättre.

En bild på en person som sitter på en stubbe med ryggen mot kameran.

Tid: Tisdag 5 september, kl. 14–17

Plats: Meddelas senare

Målgrupp: Pedagoger i förskola och åk F–9

Sista anmälningsdag: Tisdag 29 augusti

Det behövs rutiner och kanske rentav ritualer för att kunna ta oss tiden att faktiskt gå ut. Hur ofta går du ut i din verksamhet med dina elever eller barn? Varför går du ut och varför gör du det inte? Vad behövs för att det ska funka för er att använda utevistelsen för att komma ner i varv? Under träffen får du testa på att sitta under tystnad i naturen en stund för att sedan dela denna upplevelse med andra deltagare. Vi kommer även att besöka ett naturområde någonstans i Lunds kommun som kanske ger dig inspiration till att försöka komma ut utanför klassrummet lite oftare med din grupp.

Vi testar även hälsofrämjande aktiviteter som höjer pulsen och skapar nyfikenhet för fenomen i naturen. Du får med dig metoder och enkla knep för att fokusera på ett eller några sinnen i taget för att skapa hälsofrämjande aktiviteter för din grupp.

En pedagog och flera barn samlade runt en vit duk med pinnar som placeras i form av ett skelett.

Kalla det vad du vill: mindfullness, brain breaks, sinnlig närvaro, friskvårdsaktiviteter eller stubbsittning. Syftet med eftermiddagen är att visa på hur vi kan ta hjälp av vistelse utomhus i naturlika miljöer för att må bättre.

Alla har nytta av naturvistelse, stor som liten, ung som gammal, så kom!

Anmälan och kostnad

Detta kurstillfälle är kostnadsfritt för alla skolor och förskolor i Lunds kommun. Deltagare från andra kommuner är välkomna i mån av plats, mot en kostnad av 700 kr/deltagare. För alla gäller att om du uteblir utan att meddela oss debiterar vi 700 kr.

Anmäl dig via länken ovan, senast tisdag 29 augusti.

Kontakt

Telefon: 046-359 70 60

E-post: naturskolan@lund.se

Adress: Observatorieparken, Svanegatan 9, Lund.

Hitta till Naturskolan via karta

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?