Länk till startsidan

Laga mat utomhus - 1 sept

En kurs i utomhusmatlagning på Sankt Hansgården i Lund!

Tid: Torsdag 1 september april, kl. 9–12

Plats: Sankt Hansgården

Målgrupp: Pedagoger åk 1-6

Sista anmälningsdag: Torsdag 25 augusti

Vi gör ett nytt försök med denna kursförmiddag som ställdes in i våras på grund av sjukdom.

Under 2020-2021 arbetade kocken Sebastian Davidsson och barnen på Sankt Hansgården med kokboken Laga mat utomhus.

”Idén kom i början av pandemin. Vi var tvungna att vara utomhus, även på vintern och behövde därför ett projekt som passade i alla väder. Barnen lärde sig göra upp en eld, knivsäkerhet, plocka ätbara saker i naturen, arbeta i grupp samt smaksätta och krydda maträtter. Vi lagade allt från efterrätter, förrätter och mer avancerade maträtter."

Kursen går ut till alla fritidspedagoger och pedagoger åk 1-6 som vill lära sig mer om utomhusmatlagning. Sebastian och hans kollegor berättar om projektet, vi lagar mat ihop och går igenom olika matlagningstekniker så som trefot, muurrika och kokgrop, samt diskuterar upplägg som är passande för olika barngrupper. Förmiddagen avslutas med att äta det vi lagat!


Detta kurstillfälle är kostnadsfritt för alla skolor och förskolor i Lunds kommun. Deltagare från andra kommuner är välkomna i mån av plats, mot en kostnad av 700 kr/deltagare.

Fyra händer knäcker ägg ner i en bunke

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?