Länk till startsidan

Kroppsmatematik – 4 okt

Människokroppen är från början en enda cell. En cell som delas och blir 2, som delas och blir 4, som blir 8, som blir 16 och så vidare tills vi består av ca 10 biljoner celler. På den här kursen får du prova att använda kroppen för att lära ut matematik.

Tid: Tisdag 4 oktober, kl. 14–17

Plats: Observatorieparken/Stadsparken Lund

Målgrupp: Pedagoger i förskola och F-6

Sista anmälningsdag: Tisdag 27 september

Människokroppen är från början en enda cell. En cell som delas och blir 2 som delas och blir 4 och så vidare tills vi består av ca 10 biljoner celler som har olika uppgifter och ser olika ut till storlek och form. Vissa celler har vi hela livet och andra lever bara någon månad. Till exempel byter vi ut ca 2 kg döda celler från huden varje år. Man kan inte låta bli att fascineras av vår kropp och hur hjärtat håller oss i gång hela livet genom att slå ca 2,5 miljarder gånger. Eller hur vi föds med ca 300 skelettdelar där vissa växer ihop så du som vuxen bara har 206 ben.

En pedagog och flera barn samlade runt en vit duk med pinnar som placeras i form av ett skelett.

På denna kurs, som hålls utomhus, får du prova hur du kan använda kroppen för att lära ut matematik eller så kan du vända på det och låta matematiken lära dig om kroppen. Praktiskt kommer vi att undersöka allt ifrån längden på matsmältningskanalen till hur stor yta din hud tar.

Detta kurstillfälle är kostnadsfritt för alla skolor och förskolor i Lunds kommun. Deltagare från andra kommuner är välkomna i mån av plats, mot en kostnad av 700 kr/deltagare.

Kontakt

Telefon: 046-359 70 60

E-post: naturskolan@lund.se

Adress: Observatorieparken, Svanegatan 9, Lund.

Hitta till Naturskolan via karta

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?