Länk till startsidan

Grön skolgårdsdag: Permakulturdesign på skolgården

Vi sätter fokus på hur utformning av en plats kan göras med hjälp av permakulturdesign.

En bild på en cirkel av bänkar i en glänta.

Tid: Torsdag 4 maj, kl. 9–16.30
Plats: Meddelas senare
Målgrupp: All personal i skola och förskola

Sista anmälningsdag: Torsdag 27 april

Grundidén med permakultur är att skapa platser som har ätliga ekosystem i en trädgård eller skolgård. Permakultur är en strategi för att se helheten, upptäcka sambanden mellan olika delar och bedöma hur dessa kan ändras, så att samspelet fungerar bättre. Målet är att skapa ett system som kan ersätta muskelkraft och fossila bränslen och de föroreningar som dessa orsakar. För att göra detta krävs noggrann design! 

Vi utgår från en skolgård i Lunds kommun och tittar på de förutsättningar som finns där när det gäller människor, material, vindriktningar, jordmån och byggnader. Utifrån det funderar och resonerar vi tillsammans kring vilken design som skulle passa för att skapa den plats man vill ha just där. Sedan genomför vi några praktiska förändringar utifrån designen.

Har ni en plats med odlingar som behöver lyftas eller förbättras?

Vi söker efter en skola som är intresserad av att vilja prova dessa idéer på sin skolgård. Under dagen vill vi göra en förändring på en skolgård tillsammans med alla deltagare på kursdagen. Är du nyfiken och vill veta mer hör av dig till naturskolan@lund.se

Anmälan och kostnad

Detta kurstillfälle är kostnadsfritt för alla skolor och förskolor i Lunds kommun. Deltagare från andra kommuner är välkomna i mån av plats, mot en kostnad av 700 kr/deltagare.

Anmäl dig via länken ovan, senast torsdag 27 april.

Kontakt

Telefon: 046-359 70 60

E-post: naturskolan@lund.se

Adress: Observatorieparken, Svanegatan 9, Lund.

Hitta till Naturskolan via karta

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?