"Den nya verkligheten känns overklig. Extremtorka varvas med långa, kalla regnperioder. Mat- och elbrist råder. Fossila bränslen och mineraler till teknik och energiförsörjning sinar. Ni är en grupp som fortfarande har hopp om människans förmåga att samarbeta i svåra tider, men världen står på randen till ännu ett dilemma. Kan ni hantera Den stora klimatkrisen?"
Tid: Tisdag 5 november, kl. 14–16.30
Plats: Naturskolan, Stadsparken
Målgrupp: För dig som arbetar med åk 9 och Gy
Sista anmälningsdag: Fredag 25 oktober
Det är inramningen till det nya spelet Den stora klimatkrisen som tagits fram av klimatpsykologerna under 2024 och som riktar sig till ungdomar. Under eftermiddagen testar vi spelet och diskuterar hur det kan användas i din klass.
Den stora klimatkrisen är ett rollspel som sätter fokus på hur komplicerat det är att agera i en kris. Spelet tar sin utgångspunkt i de teorier som finns kring hur människor hanterar kriser. Spelet ger eleverna chans att agera i olika roller kring olika framtida krisscenarios. Det handlar om att tillsammans hitta lösningar på de olika kriser som kan uppstå i framtiden med fokus på klimatförändringar. Våra färdigheter att kunna samarbeta som grupp kommer att avgöra vår förmåga att hantera dessa kriser. Spelet Den stora klimatkrisen finns så att vi alla kan träna upp dessa färdigheter. Spelet funkar att spela med 30 elever samtidigt med en spelledare.
Kom och testa spelet och upplev kraften i att agera tillsammans med andra människor.
Naturskolan erbjuder sig att komma ut till din klass efteråt för att spela spelet med dina elever.
Vill du anlita klimatpsykologerna för en speldemo i kombination med en föreläsning om krisförberedelse utifrån ett psykologiskt perspektiv? Kontakta dem via deras webbsida.
Detta kurstillfälle är kostnadsfritt för alla skolor och förskolor i Lunds kommun. Deltagare från andra kommuner är välkomna i mån av plats, mot en kostnad av 700 kr/deltagare. För alla gäller att om du uteblir utan att meddela oss debiterar vi 700 kr.
Anmäl dig via länken ovan, senast fredag 25 oktober.
Telefon: 046-359 70 60
E-post: naturskolan@lund.se
Adress: Observatorieparken, Svanegatan 9, Lund.
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?