Länk till startsidan

Dagfjärilar för nybörjare

Lär dig om dagfjärilars livsvillkor och få metoder för att fånga och studera dagfjärilar med dina elever/barn.

En bild på en fjäril som sitter på en fingerspets.

Tid: Fredag 16 juni, kl. 13–16

Plats: Rökepipan naturreservat vid Dalby 

Målgrupp: All skol- och förskolepersonal

Sista anmälningsdag: Fredag 9 juni

Vi besöker fjärilsstigen i Rökepipan under kurseftermiddagen. Tillsammans fångar vi fjärilar och studerar dem för att kunna urskilja olika arter. Vi går igenom olika kännetecken på fjärilar vi träffar på med hjälp av bestämningslitteratur. Vi visar även på hur en utemiljö som gynnar dagfjärilar kan utformas. Vad behöver man tänka på för att locka fjärilar hela säsongen från mars till september till sin gård? Vilka växter är bra att plantera? Var håller fjärilar till under vinterhalvåret?
Vi kommer också att prata om den dagfjärilstävling som vi utlyser varje år. I tävlingen rapporterar man i Artportalen som är en nationell databas. Vi kommer att gå igenom hur du kan använda Artportalen både till att rapportera dina fjärilsfynd men även hitta till nya platser för att se och lära nytt.

Anmälan och kostnad

Detta kurstillfälle är kostnadsfritt för alla skolor och förskolor i Lunds kommun. Deltagare från andra kommuner är välkomna i mån av plats, mot en kostnad av 700 kr/deltagare. För alla gäller att om du uteblir utan att meddela oss debiterar vi 700 kr.

Anmäl dig via länken ovan, senast fredag 9 juni.

Kontakt

Telefon: 046-359 70 60

E-post: naturskolan@lund.se

Adress: Observatorieparken, Svanegatan 9, Lund.

Hitta till Naturskolan via karta

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?