Länk till startsidan

Biologisk mångfald på skolgården – för lärande och upplevelse

Hur kan pedagoger fånga barns nyfikenhet på sin omvärld, och uppmuntra barnen att upptäcka och gynna den biologiska mångfald som finns i deras direkta närhet?

Två barn ligger på mage och undersöker gräset i en kvadrat.

Tid: Tisdag 18 april, kl. 13–16

Plats: Skissernas museum

Målgrupp: All skol- och förskolepersonal

Sista anmälningsdag: Måndag 27 mars

Välkommen på en interaktiv eftermiddag med inspiration och spännande föreläsningar på ämnet, samt möjligheten att praktiskt prova på ett nytt pedagogiskt material för att utforska skolgårdens biologiska mångfald.

I projektet Natural Nations har forskare på Lunds universitet och Naturskolan i Lund, i nära samarbete med organisationer i Spanien, Malta och Storbritannien, tagit fram ett pedagogiskt material som ska få elever och lärare att vilja ge sig ut på sin skolgård och undersöka hur det står till med den biologiska mångfalden. Materialet består dels av inventeringsprotokoll med fokus på habitat på skolgården, fåglar, småkryp och blommande växter, dels av över femtio pedagogiska aktiviteter att göra inför eller efter inventeringen.

Vi välkomnar skolpedagoger, skolledare, yrkespersoner som planerar och bygger skolmiljöer – och alla andra som känner sig berörda av ämnet – till att inspireras av spännande talare och att praktiskt få prova på det nya material som tagits fram inom projektet. Tanken är att materialet ska kunna användas direkt i den egna verksamheten, och att du ska få med dig lite extra inpspiration och nya kunskaper efter denna eftermiddag.

Programmet i korthet

13–15: Inspirationsföreläsningar, möjlighet att ställa frågor, presentation av materialet.

15–16: Vi beger oss ut i parken utanför universitetsbiblioteket och provar på materialet i praktiken.

Ta del av det pedagogiska materialet här

Anmälan och kostnad

Detta kurstillfälle är kostnadsfritt för alla!

Anmäl dig via länken ovan, senast måndag 27 mars.

Kontakt

Telefon: 046-359 70 60

E-post: naturskolan@lund.se

Adress: Observatorieparken, Svanegatan 9, Lund.

Hitta till Naturskolan via karta

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?