Länk till startsidan

Trygghetslarm

Det ska vara enkelt att känna sig trygg hemma. Ett trygghetslarm låter dig kalla på hjälp, ifall du råkar ut för en situation som du inte klarar av att lösa på egen hand, till exempel om du har fallit eller börjar må dåligt. Vi installerar utrustningen åt dig och ser till att du känner dig helt säker på den innan du börjar använda den.

Lunds kommun erbjuder två olika typer av trygghetslarm. Stationärt trygghetslarm fungerar i din bostad, på balkong och tillhörande uteplats om din bostad har detta. Mobilt trygghetslarm kan du använda även när du lämnar din bostad och vistas utomhus, till exempel om du går och handlar.

Bild på stationärt trygghetslarm och mobilt trygghetslarm
Stationärt trygghetslarm till vänster och mobilt trygghetslarm till höger med laddare.

Hur funkar det?

Om du blir beviljad trygghetslarm kommer du att bli kontaktad av vård- och omsorgjouren som installerar larmet. Ni kommer sedan tillsammans överens om vilken typ av larm som passar dig bäst, mobilt eller stationärt trygghetslarm.

Skulle du ångra ditt val av trygghetslarm, så finns möjlighet att utan extra kostnad byta till den andra larmtypen. Ta då kontakt med samordnare på vård- och omsorgsjouren.

Mobilt trygghetslarm

Stationärt trygghetslarm

Kontakt

Om du har frågor gällande trygghetslarm, kontakta en biståndshandläggare via medborgarcenter som kopplar dig vidare till rätt person.

Telefon: 046-359 50 00

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?