Länk till startsidan

Vill du göra skillnad som arbetsgivare?

Rekrytera en person som lever med psykisk ohälsa via våra arbetsspecialister på sysselsättningsenheten. Vi utgår från arbetsgivarens behov och ser till att det blir lyckosamt för alla parter.

Att leva med psykisk ohälsa kan vara tufft. Men det blir enklare att må bättre om du kan arbeta. Vi som arbetar med metoden individuell placering med stöd (IPS) på Lunds arbetsmarknads- och socialförvaltning ser till att fler med psykisk ohälsa kan få och behålla ett vanligt arbete. Men vi behöver samarbeta med kloka och långsiktiga arbetsgivare för att få ett bra resultat. Genom att anställa eller behålla medarbetare med psykisk ohälsa bidrar ditt företag till mångfald och socialt engagemang.

Hur går det till?

Vi hjälper personer som lever med psykisk ohälsa att hitta och behålla ett vanligt arbete. Vi matchar en arbetssökandes kompetenser med ditt företags behov. Våra arbetsspecialister kan erbjuda både företaget och arbetstagaren ett långsiktigt och personligt stöd. Vi hjälper dig genom rekryteringsprocessen. Våra medarbetare kan följa med på arbetsintroduktioner, uppföljningar och hitta praktiska lösningar på arbetsplatsen.

Vad är IPS, individuell placering med stöd?

IPS är en metod som ger resultat. Studier visar att 50 procent fler får arbete via denna metod, jämfört med traditionella rehabiliteringsprocesser. Metoden används i stora delar av världen.

Vi hjälper dig

  • att slippa en dyr rekryteringsprocess
  • göra en skräddarsydd matchning
  • med kontinuerligt och professionellt stöd
  • med handledning och uppföljning
  • med vägledning kring arbetsplatsinsatser

Kontakta oss!

Vi kommer gärna ut till ditt företag eller din organisation och berättar mer.
Telefon. 046-359 50 00.
Fråga efter våra arbetsspecialister på sysselsättningsenheten.

Vi finns på Kristallen, Brotorget 1, Lund.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?