Nyheter och nyhetsarkiv

September

2021-09-30

Nytt transportföretag för färdtjänsten 1 oktober

I morgon, fredag 1 oktober byter Lunds Kommun färdtjänsttransportör. Efter en längre period med problem ser många fram emot en omstart.

2021-09-29

Svårt att hitta rätt inom socialtjänsten? Kom på öppen mottagning!

Med start den 5 oktober kan du åter komma på öppen mottagning hos socialtjänsten i Lund. Mottagningen har varit stängd under pandemin, men öppnar nu som vanligt varje tisdag eftermiddag.

2021-09-28

Matsalen på Lars Kristoffers väg i Genarp stängd

Just nu kan Lars Kristoffers väg i Genarp inte erbjuda lunchservering för besökare. Anledningen är att miljönämnden har beslutat att lunch inte får tillagas och serveras till externa matgäster i avdelningsköken.

2021-09-22

Innovationskultur som utvecklar vård och omsorg

I Lunds kommun är vi stolta över vår innovationskultur. Vård- och omsorgsförvaltningen satsar mycket på digitalisering och välfärdsteknik för att verkligen kunna göra skillnad för äldre invånare och för personer med funktionsnedsättning. Det är ett sätt att kunna ge den bästa möjliga vård, omsorg och service.

2021-09-15

Nu kan du söka om fondmedel med vår e-tjänst

Du som är folkbokförd i Lund kan ansöka om pengar ur socialförvaltningens fond för sjuka och behövande.

Augusti

2021-08-30

Färdtjänstresenärer drabbas när avtal inte uppfylls

Lunds kommun beklagar de allvarliga problem som just nu drabbar resande inom färdtjänsten. Nuvarande entreprenören SverigeTaxi/Cabonline har brist på bilar och lyckas inte uppfylla de krav som gäller fram till 30 september när deras avtal med kommunen löper ut. Lunds kommun arbetar intensivt för att lösa situationen innan en ny entreprenör tar över färdtjänsten den 1 oktober.

2021-08-26

Stegvis öppning av träffpunkter, lunchrestauranger och dagliga verksamheter

Lunds kommuns öppna verksamheter för seniorer och för personer med funktionsnedsättning kommer från och med den 1 september stegvis att öppna upp ytterligare i olika omfattningar och med vissa anpassningar för att vi ska kunna erbjuda trygga arrangemang och minimera spridning av coronaviruset.

Juli

2021-07-30

Brist på rullstolar

Det råder just nu brist på rullstolar i Lunds kommun och runtom i Sverige. Bristen beror på att tillverkarna av rullstolar har brist på material.

2021-07-08

Motoriserade draglakan skapar tryggare miljö och bättre arbetsmiljö

På äldreboenden görs många lägesförändringar av brukare i sängen. Det kan exempelvis vara i samband med hjälp med personlig hygien, vilket kan upplevas som en känslig situation för brukare.

Juni

2021-06-03

Träffpunkter öppna igen - en succé

Under förra veckan har träffpunkterna i centrala Lund erbjudit ett pass med sittande gympa och yoga tillsammans med träffpunktssamordnaren Maria.

Maj

2021-05-06

Ny färdtjänstleverantör till hösten

Lunds kommun har genom en direktupphandling tecknat ett ettårigt avtal med Telepass AB med trafikstart 1 oktober 2021. Detta görs i avvaktan på att domstol ska avgöra Cabonlines överprövning av den nyligen genomförda upphandlingen.

April

2021-04-19

Nu kan du kommunicera säkert med socialtjänsten, i Mina meddelanden

Du som har kontakt med socialtjänsten kan nu kommunicera säkert med dina kontaktpersoner hos oss genom att använda e-tjänsten Mina meddelanden.

2021-04-01

Nytt sätt att använda bostäder i kommunen minskar antalet hemlösa barn

För ett drygt år sedan inledde kommunen ett samarbete med LKF och privata hyresvärdar för att minska hemlösheten i Lund. Samtidigt började kommunen använda sina egna bostäder på ett nytt och mer flexibelt sätt. Resultatet är att antalet hemlösa barn och familjer minskat rejält.

Mars

2021-03-11

Ny entreprenör för färdtjänsten

Lunds kommuns har tagit beslut om en ny entreprenör för färdtjänsten. Beslutet har överklagats.

Januari

2021-01-14

Utvärdering visar att socialpsykiatrin i Lund får höga betyg av brukarna

Nästan alla lundabor som har en psykisk funktionsnedsättning och får stöd inom socialpsykiatrin i Lund upplever att de får ett bra stöd i sin återhämtning. Allra högst betyg får relationen till personalen. Det visar en färsk undersökning.