Nyfikenhet lockar till promenader

16 juni, 2020

Vår värdinneservice i Lunds Kommun ordnar på grund av covid-19 för tillfället inga gemensamma aktiviteter för våra seniorer. Detta är dock inget hinder för våra fantastiska värdinnor, som med kreativitet och omsorg skapar nya idérika aktiviteter.

Genom en speciellt utformad promenadrunda som seniorerna kan interagera med skapas det inte bara rörelse, utan även givande samtal och diskussioner.

Längst en promenadrunda på Gernandtska Lyckans innergård har det, med hjälp av LKF, satts upp stolpar som är gjorda av pinnar med snäppram. Stolparna innehåller text och bild med varierande teman, med allt från information om tåg till Lunds olika områden.

- Eftersom jag tror att det är tråkigt att gå ut ensam och bara gå runt i trädgården så tänkte jag att om jag sätter upp lite stolpar med kul text på, så kanske det resulterar i att man blir nyfiken på att se vad det står på stolparna, säger Jenny Rasmussen som är initiativtagare till promenadrundan.

Innehållet på stolparna byts ut en gång i veckan, för att det hela tiden ska vara ny och spännande information som lockar till promenad, läsning och diskussioner.

Heja kreativiteten och våra värdinnor!

Promenadstolpe Gernadtska Lyckan