Nyheter och nyhetsarkiv

Juni

2021-06-03

Träffpunkter öppna igen - en succé

Under förra veckan har träffpunkterna i centrala Lund erbjudit ett pass med sittande gympa och yoga tillsammans med träffpunktssamordnaren Maria.

Maj

2021-05-06

Ny färdtjänstleverantör till hösten

Lunds kommun har genom en direktupphandling tecknat ett ettårigt avtal med Telepass AB med trafikstart 1 oktober 2021. Detta görs i avvaktan på att domstol ska avgöra Cabonlines överprövning av den nyligen genomförda upphandlingen.

April

2021-04-19

Nu kan du kommunicera säkert med socialtjänsten, i Mina meddelanden

Du som har kontakt med socialtjänsten kan nu kommunicera säkert med dina kontaktpersoner hos oss genom att använda e-tjänsten Mina meddelanden.

2021-04-01

Nytt sätt att använda bostäder i kommunen minskar antalet hemlösa barn

För ett drygt år sedan inledde kommunen ett samarbete med LKF och privata hyresvärdar för att minska hemlösheten i Lund. Samtidigt började kommunen använda sina egna bostäder på ett nytt och mer flexibelt sätt. Resultatet är att antalet hemlösa barn och familjer minskat rejält.

Mars

2021-03-11

Ny entreprenör för färdtjänsten

Lunds kommuns har tagit beslut om en ny entreprenör för färdtjänsten. Beslutet har överklagats.

Januari

2021-01-14

Utvärdering visar att socialpsykiatrin i Lund får höga betyg av brukarna

Nästan alla lundabor som har en psykisk funktionsnedsättning och får stöd inom socialpsykiatrin i Lund upplever att de får ett bra stöd i sin återhämtning. Allra högst betyg får relationen till personalen. Det visar en färsk undersökning.