Nyheter och nyhetsarkiv

April

2020-04-03

Ta hjälp av våra uppsökande socialarbetare!

Om du har kontakt med Lundabor som är över 18 år och som du tror kan behöva stöd på kvällstid, kan du ta hjälp av våra uppsökande socialarbetare.

2020-04-01

Nationellt besöksförbud på äldreboenden

Regeringen har beslutat om ett besöksförbud på alla äldreboenden i landet för att förhindra spridningen av coronaviruset bland äldre.

2020-04-01

”Att gå en föräldrautbildning har hjälpt vår familj oerhört mycket”

Att det kan vara tufft att vara förälder i perioder, känner nog alla som har barn igen. Vi har pratat med en Lundaförälder som valt att gå föräldrautbildningen Komet för barn i åldern 3-11 år. Komet står för kommunikationsmetod och är en kostnadsfri utbildning som erbjuds av socialförvaltningen i Lund och riktar sig till de föräldrar som haft konflikter med sitt barn under en längre tid. Att delta i en utbildning är kostnadsfritt och du kan göra det utan att bli journalförd hos socialförvaltningen.

Mars

2020-03-30

Förseningar gällande årets avgiftsberäkningar och bidragsbeslut inom äldreomsorg och LSS

Den årliga omräkningen av avgifter och beslut av bidrag inom äldreomsorg och för personer med funktionsnedsättning är försenad. Vi ber alla med äldreomsorg och LSS-insatser om överseende med detta.

2020-03-10

Nu blir det enklare att bekräfta föräldraskap!

Nu gör vi det enklare att bekräfta föräldraskap i Lund. Nyblivna föräldrar som bor ihop kan enkelt boka tid eller beställa handlingar via en e-tjänst och öppettiderna utökas.

2020-03-09

Svårt att hitta rätt inom socialtjänsten? Välkommen på öppen mottagning!

Med start den 10 mars kan du komma på öppen mottagning hos socialtjänsten i Lund.

Februari

2020-02-07

Avgiftsförändringar inom äldre- och handikappomsorgen

Kommunfullmäktige har beslutat om nya avgifter inom äldre- och handikappomsorgen. De nya avgifterna gäller från och med den 1 mars 2020.

Januari

2020-01-10

Flera fall av bedrägeriförsök mot äldre

På flera håll i Skåne har äldre utsatts för bedrägeriförsök via telefon eller hembesök.

2020-01-08

Problem med ekonomin? Kontakta våra budget- och skuldrådgivare

Så här i januari kan det ibland vara tufft att få pengarna att räcka. Våra budget- och skuldrådgivare erbjuder kostnadsfri rådgivning till dig som bor i Lunds kommun och har problem med ekonomin.