Nyheter och nyhetsarkiv

Oktober

2019-10-18

Hantverksmässa på Träffpunkt Papegojelyckan

Torsdag 24 oktober är det dags för den stora, årliga hantverksmässan på Träffpunkt Papegojelyckan. Evenemanget är gratis och pågår mellan kl. 14-17.

2019-10-03

Smidig guide för hjälp till barn och unga

Jobbar du med barn och unga? Inom kort kommer en affischguide för det stöd socialförvaltningen i Lund ger barn, unga och föräldrar skickas ut till skolor, fritids och polis. Har du inte fått den? Ladda ner den enkelt här.

September

2019-09-02

Nu kan du söka försörjningsstöd på webben!

Från den 2 september kan du som redan beviljats försörjningsstöd göra dina fortsatta ansökningar på datorn eller i mobilen, med hjälp av Lunds kommuns e-tjänst. Tjänsten aktiveras automatiskt för dig som redan har beviljats försörjningsstöd av socialförvaltningen i Lund.

Augusti

2019-08-29

Kartläggning av hedersproblematik i Lunds kommun

Nu kartläggs hedersproblematiken i Lunds kommun. Uppdraget kommer från kommunfullmäktige och resultatet beräknas vara klart våren 2020.

2019-08-20

Familjerätten vill hjälpa fler föräldrar att undvika domstolstvist om barnen

Semestertider är även separationstider. Under de senaste åren har familjerätten i Lund sett att det blivit allt vanligare med utdragna konflikter där barnen kommer i kläm.

Juni

2019-06-24

Nya pengar till våldförebyggande arbete inom socialtjänst och förskolor i Lund

För femte året i rad väljer Länsstyrelsen i Skåne att ge utvecklingspengar till Bygga Broar, ett projekt som främjar integration, stärker barns rättigheter och motverkar hedersrelaterat våld i Lund.

Maj

2019-05-03

Så ett frö – bli familjehem!(2)

Varje år hjälper vi många barn och unga att hitta ett familjehem, när de av olika anledningar inte kan bo med sina föräldrar. Har du också plats i ditt hem och i ditt hjärta för ett barn eller en ungdom som behöver trygghet?

April

Mars

2019-03-22

Överförmyndarnämnden flyttar till nya lokaler

I slutet av mars flyttar överförmyndarnämnden till nya lokaler på Bangatan 8 intill Lund C. Under perioden 28 mars-1 april går det därför inte att ringa eller besöka verksamheten.

2019-03-15

Samarbete för att utveckla det sociala arbetet

För två år sedan startade ett spännande samarbetsprojekt mellan Lunds socialförvaltning och socialhögskolan i Lund.

Februari

2019-02-25

Mångkulturell vårfest på Träffpunkt Arkivgatan

Är du eller någon i din familj 65+ med bakgrund i ett annat land? Vill du möta andra seniorer från hela världen?

2019-02-18

Framtidens träffpunkt för seniorer invigd

Genom digitalisering och engagemang möjliggörs en trygg framtid för kommunens äldre.

2019-02-11

Det visar kartläggningen av segregationen i Lunds kommun

Lund är en kommun där invånarna har goda förutsättningar. Majoriteten av invånarna lever under goda villkor, samtidigt som utbildningsnivån är hög och arbetslösheten låg vid en jämförelse med riket. Samtidigt finns det utmaningar. Det visar en kartläggning av segregationen som gjorts.

Januari