Är du anhörig till en person med missbruksproblematik?

Vår socialtjänst anordnar anhöriggrupper för dig som är anhörig till en person som har missbruks- eller beroendeproblematik och i behov av stöd, enligt metoden CRAFT (Community Reinforcement Approach and Family Training). I gruppen får du möjlighet att dela dina erfarenheter och tankar med andra som befinner sig i liknande situation.

Varför ska jag delta i en grupp för anhöriga?

Forskning visar att anhöriga som deltagit i CRAFT har mindre ångest och depression och även fått strategier för att förbättra kommunikationen och stödja den närstående med alkohol- och drogproblematik till att söka hjälp.

Gruppen vänder sig till dig som är bosatt i Lunds kommun och du deltar kostnadsfritt. Om den anhörige är under 24 år kan du delta i grupper hos Mariamottagningen Mellersta Skåne, som vänder sig till dig som är bosatt i Burlöv, Eslöv, Hörby, Höör, Kävlinge, Lund och Lomma.

Föranmälan krävs för att du ska kunna delta i gruppen. CRAFT rekommenderas i Socialstyrelsens Nationella Riktlinjer (2015) som insats för anhöriga.

Grupper för dig med en anhörig över 24 år

Aktuella kursdatum

Vi har löpande kursstarter, välkommen att anmäla dig via e-tjänsten så återkommer vi när datum är satta. Kursen pågår under tio veckor.

Plats

Uppstartsmötet hålls på kommunhuset Kristallen, Brotorget 1, Lund. 

Anmälan och information

Intresseanmälan till CRAFT


Kontakta Lina Tingström om du har frågor, e-post lina.tingstrom@lund.se telefon 046-359 46 58.

Grupper för dig med en anhörig under 24 år

Aktuella kursdatum

Vi har löpande kursstarter, välkommen att anmäla dig till oss så återkommer vi när datum är satta. Kursen pågår under tio veckor.

Plats

Mariamottagningen, Tunavägen 39 L (Sparta) i Lund

Anmälan och information

Kontakta Mariamottagningen för att anmäla dig, telefon 046-17 40 99.

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/craft