Servicebostad

Om du har en funktionsnedsättning och ditt behov av omvårdnad, tillsyn, trygghet och säkerhet inte längre kan tillgodoses i ditt hem har du möjlighet att ansöka om bostad med särskild service enligt LSS.

Inga besök i gemensamhetsutrymmen fram till 30 september

För att minska risken för smittspridning tar vi inte emot några besök i gemensamma utrymme i våra servicebostäder fram till 30 september. Vill någon ha besök av dig i sin lägenhet går det förstås bra.

Läs mer om hur Lunds Kommun arbetar med coronaviruset i LSS-verksamheterna

Att bo i servicebostad

I en servicebostad kommer personalen till dig i din lägenhet på planerad tid. Du kan också ringa till personalen när du behöver hjälp. Lägenheten är på cirka 50 kvadratmeter och har ett eller två rum med kök och badrum. Köket kan vara ett separat rum eller en köksdel i vardagsrummet.

Flera lägenheter är knutna till samma serviceboende och finns oftast i ett flerfamiljshus. Det kan finnas 6-20 lägenheter i samma hus. I huset finns ett gemensamhetsutrymme med kök och personalutrymme. Gemensamhetslokalen kan ligga i samma hus som lägenheterna eller i ett hus som ligger i närheten av din lägenhet. I den gemensamma lokalen kan du tillsammans med övriga boende och personal, se film, spela spel och umgås. På helger lagar de som vill mat tillsammans med personalen.

Hur ansöker jag om servicebostad?

Vill du ansöka om servicebostadvänder dudig till LSS/SoL-handläggaren.Insatsen är behovsprövad.

Kontaktuppgifter till LSS/SoL-handläggare

Önskar du byta boende gör du det på blanketten Önskemål om byte av boende LSS

Kontaktuppgifter servicebostäder

Här hittar du kontaktuppgifter till servicebostäderna