Kurs i basal kroppskännedom

I kursen basal kroppskännedom arbetar vi med att stärka både kroppsliga och mentala resurser. Kursen riktar sig till dig som är mellan 16-29 år och har problem som stress, ångest, depression, panikångest, sömnsvårigheter och långvarig smärta.

Fokus på kursen är upplevelsebaserade övningar i basal kroppskännedom. Varje kurstillfälle inleds med en kort sittande meditation, följt av enkla rörelseövningar med fokus på kroppshållning, rörelsemönster, andning, röst och medveten närvaro. Övningarna utförs i sittande, stående, gående och liggande. Under övandet ges möjlighet till reflektion i grupp. Kursen är gratis.

Aktuella kursdatum

Nästa kursstart är torsdagen den 29 oktober 2020, klockan 9.15-10.45.

Övriga träffar är på samma tid och plats den:

  • 5 november 2020
  • 12 november 2020
  • 19 november 2020
  • 26 november 2020
  • 3 december 2020

Plats

Samling i konferensrummet på Unga vuxna. Rummet hittar du direkt till vänster när du kommer in i väntrummet. För att minska risken för trängsel i våra lokaler ber vi dig att komma i nära anslutning till kursstart samt att du går direkt in konferensrummet där kursen hålls.

Adress: Magle Stora Kyrkogata 5, våning 3, ingång på baksidan av huset.

Anmälan och information

Anmälan görs via Lunds kommuns e-tjänst, följ länken och fyll i anmälningsformuläret.

För att minska risken för smittspridning av Covid-19 ber vi dig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation om att stanna hemma även vid lättare förkylningssymtom. Vi är även tacksamma om du håller fysisk distans till både personal samt andra kursdeltagare under ditt besök hos oss.

Anmälan till kursen

Vi återkommer till dig så snart vi kan med en bekräftelse på din anmälan. Om du har frågor om kursen kan du kontakta Fysioterapeut Louise Lindskog, telefon: 046-359 80 93, e-post: louise.lindskog@skane.se