Fästan Södra Sandby

Fästan som drivs av Lunds kommun och ligger i Södra Sandby.

Besöksförbud hävs 1 oktober

Från och med den 1 oktober hävs det nationella besöksförbudet på äldreboenden. Lunds Kommun inväntar i dagsläget föreskrifter från Socialstyrelsen och slutliga rekommendationer från Folkhälsomyndigheten gällande besöksrutiner, avstånd och hygienrutiner för besöken på våra äldreboenden.

Information kommer att skickas ut till alla anhöriga och publiceras här så fort vi har tagit del av föreskrifter och rekommendationer och kunnat fastställa rutiner för hur besöken ska gå till. 

Fram tills den 1 oktober gäller fortsatt besöksförbud och utomhusbesök på samtliga äldreboenden.

Läs Regeringskansliets pressmeddelande

Läs mer om hur Lunds Kommun arbetar med Coronaviruset för seniorer och riskgrupper.

Huset

Byggnadsår: 1977, renoverat 2007
Antal lägenheter: 7 enheter, 6 enheter är för personer med demenssjukdomar. Totalt finns 50 lägenheter.
Lägenhetsstorlek: mellan 32 och 35 kvadratmeter
Adress: Backgatan 15, Södra Sandby

Visa Fästan på karta

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av hyresgästen med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Lägenheterna är utrustade med mikrovågsugn, kylskåp, trygghetslarm och egen toalett med dusch.

Avgifter

Hyresgästen betalar för hyra, service, omvårdnad och måltider. Övriga kostnader som du betalar för kan vara läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefon och tidning.

Här kan du läsa mer om avgifter

Personal

Undersköterskor finns tillgängliga dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset dagtid medan gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå under övrig tid. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns i tjänst måndag till fredag.

Måltider

I avgiften för måltider ingår frukost, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika.

Aktiviteter

Aktiviteter utgår från den enskildes önskemål och behov. Aktiviteter kan till exempel vara promenader, tidningsläsning, gruppgymnastik, underhållning, gudstjänst, spel eller annat. Det finns tillgång till gemensamma aktiviteter hos Träffpunkten på entréplan efter eget önskemål och förmåga.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen när det egna rummet inte räcker till finns lokal att tillgå.