Tillgänglighet på webbplatsen lund.se

Lunds kommuns mål med webbplatsen www.lund.se är att den ska vara tillgänglig för alla och tillgodose allas behov. Alla ska kunna ta del av den oavsett stöd av hjälpmedel, webbläsare och operativsystem. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med att göra webbplatsen tillgänglig för alla.

lund.se och tillgänglighet

Vissa anpassningar syns inte för de flesta som surfar, men är nödvändiga för att besökare med hjälpmedel ska kunna ta till sig informationen. Till exempel surfar en blind besökare med en egen skärmläsare. Skärmläsaren läser upp texten, bildtexterna och länkarna på ett sätt som gör att besökaren kan ta del av innehållet.

Webbplatsen lund.se är utvecklad med målsättningen att följa webbtillgänglighetsdirektiv.

På lund.se finns det olika funktioner och innehåll som inte uppfyller kraven på tillgänglighet, men Lunds kommun arbetar löpande för att nå så många mål som möjligt i Vervas riktlinjer. Nedan kan du läsa mer om de olika funktionerna och områdena.

Ladda ner eller läsa filer

För att läsa våra pdf-filer på webbplatsen, behöver du Acrobat Reader. Med funktionen Talande webb kan du få innehållet i pdf-filer uppläst för dig.

Lyssna-funktionen

Den tydligaste tillgänglighetsfunktionen för dig som surfar på lund.se är knappen Talande webb. Funktionen hittar du högst upp på webbplatsen.

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se