Länk till startsidan

Eldningsförbud i Lunds kommun

Sedan den 20 maj 2024 råder eldningsförbud i hela Lunds kommun. Trots de senaste dagarnas regn finns det risk för att bränder kan spridas i skog och mark.

  • Beslutet innebär att alla former av eldning utomhus är förbjudet tills dess att annat meddelas.
  • Förbudet omfattar aktiviteter som eldning, grillning, matlagning, bränning med fast bränsle (ved, kol, gräs, ris, grenar etc.) samt aktiviteter som innefattar användande av spritbrännare, gasolbrännare, pyroteknik eller så kallade heta arbeten i skog och mark.
  • Förbudet omfattar även användningen av engångsgrillar.

Det är på grund av att det är torrt i marken som Lunds kommun i samråd med Räddningstjänsten Syd har beslutat att införa eldningsförbud.

Det finns undantag

  • Det är tillåtet att grilla på de grillplatser som kommunen har ställt i ordning.
  • Det är tillåtet att grilla med kol, briketter eller gas på egen tomt med grillar som står på ben eller stativ, så att det inte finns risk för brandspridning. Grillen bör placeras på ett jämnt underlag av grus eller sten på behörigt avstånd från brännbart material. Ha alltid tillgång till vatten för att kunna släcka elden.

Mer information finns på Räddningstjänsten Syds webbplats.
Räddningstjänst Syd

Fasta grillplatser i Lunds kommun

Det finns fasta grillplatser på flera ställen i kommunen. Här hittar du en lista, samt information om vad du behöver tänka på.

Grillplatser

Prenumerera på viktig information

Vill du ha koll på när något inte fungerar som det ska i vår kommun, så som avstängda gator, ändrade öppettider eller något annat som avviker?
Då kan du prenumerera på våra servicemeddelanden, så att du får en notis i din mejlkorg varje gång något nytt händer.

Prenumerera på servicemeddelanden

Uppdaterad:

Dela sidan: