Länk till startsidan

Tågstopp mellan Malmö och Lund
22 september till 1 oktober

22 september till och med 1 oktober går inga tåg mellan Malmö och Lund. För Åkarp och Hjärup blir tågstoppet sex dagar längre, till 8 oktober. Ersättningsbussar sätts in, men räkna med längre restid och besvärliga dagar.

Så påverkas tågtrafiken mellan Malmö och Lund

Inga tåg går mellan Malmö C och Lund C från 22 september till och med 1 oktober. Tåg norrifrån stannar och vänder vid Lund C, och tåg från söder stannar vid Malmö C. Vissa fjärrtåg och godståg kör via Lommabanan.

Tågtrafiken på Lommabanan och Söderåsbanan berörs också av tågstoppet och vissa avgångar med Pågatåg är inställda, vissa dagar är de helt inställda.
Även trafiken på Skånebanan mellan Hässleholm och Helsingborg påverkas och Pågatågen ställs in vissa dagar. Sök din resa i Skånetrafikens app.

Läs mer om hur du klarar tågstoppet och om ersättningsbussar på Trafikverkets webbplats

Läs mer om fyrspåret Malmö–Lund på lund.se

På Lund C under tågstoppet

  • Tågersättande bussar från Malmö angör Byggmästaregatan strax söder om Västra Stationstorget och släpper av resenärer.
  • Påstigande resenärer från Lund mot Malmö gör detta på läge Q, vilket är beläget på norra delen av Lund C, närmare bestämt Carl Bernlunds gata.

I samband med detta har följande åtgärder vidtagits

  • Det nuvarande tidsbestämda fordonsförbudet som gäller klockan 15–18 för fordon som inte är buss, cykel, taxi samt varutransport på Bangatan, kommer att utökas till att även gälla mellan klockan 07 och 09.
  • Parkeringsplatserna på sydvästra delen av Spolegatan, mellan Carl Bernlunds gata och Britta Holmströms gata, kommer tillfälligt att tas ur bruk för att öka framkomligheten för busstrafiken på Spolegatan.
  • Växtligheten på läge Q har nyligen beskurits i syfte att frigöra en litet bredare gångbana för påstigande. Läge Q är dock inte tillgänglighetsanpassad.

Undvik gärna, om du har möjlighet, att resa mellan Lund och Malmö under tiden för tågstoppet. Arbeta hemifrån om du har möjlighet.

Om tågstoppet

I månadsskiftet september/oktober är det dags för det sista stora tågstoppet i Fyrspårsprojektet. Det färdigbyggda fyrspåret genom Åkarp och Hjärup kopplas in och öppnas för trafik. Under stoppet öppnas även nya spår mellan Hjärup och Lund, och de östra spåren genom Arlöv. De ombyggda stationerna i Åkarp och Hjärup, och den andra plattformen på Burlövs station öppnas också efter tågstoppet.

Prenumerera på viktig information

Vill du ha koll på när något inte fungerar som det ska i vår kommun, så som avstängda gator, ändrade öppettider eller något annat som avviker?
Då kan du prenumerera på våra servicemeddelanden, så att du får en notis i din mejlkorg varje gång något nytt händer.

Prenumerera på servicemeddelanden

Uppdaterad:

Dela sidan: