Länk till startsidan

Tågstopp Malmö-Lund 19-28 september

Den 19 till 28 september stoppas tågtrafiken mellan Malmö och Lund när Trafikverket kopplar in nya spår i Lund. Ersättningsbussar sätts in på sträckan. Planera för tio besvärliga dagar och räkna med längre restid.

I slutet av september är det dags för ett nytt tågstopp och en ny inkoppling av nybyggda spår mellan Malmö och Lund. Denna gång ska Trafikverket koppla in två nybyggda spår mellan Flackarp, norr om Hjärup, och Ringvägen i Lund. Även spårarbeten mellan Arlöv och i Åkarp kommer att utförs under tidsperioden.

Så påverkas tågtrafiken

Det är helt stopp i tågtrafiken på Södra stambanan Malmö C till Lund C från 00.00 den 19 september till 24.00 den 28 september. Det innebär att all tågtrafik norrifrån stannar i Lund, och all trafik från söder stannar i Malmö. Undantagen är vissa fjärrtåg och godståg, som kommer att köra annan väg, och Snälltåget som kommer att vända i Eslöv.

Lommabanan är öppen men persontrafiken mellan Malmö och Kävlinge berörs eftersom en del godstrafik och fjärrtåg flyttas dit från Södra stambanan. Det innebär att Pågatågen endast kör på Lommabanan under rusningstid, morgon och eftermiddag.

Läs mer om tågstoppet och om ersättningsbussar på Trafikkverkets webbplats.

Läs mer om Fyrspåret Malmö-Lund.

Uppdaterad:

Dela sidan: