Länk till startsidan

De kan vinna medarbetarpris i kategorierna Kunskap, Innovation och Öppenhet

27 september beslutade årets jury för Lunds kommuns medarbetarpris vilka som är de tre slutkandidaterna i de sju kategorierna. Av närmare 90 nomineringar är det de här nio som är slutkandidater i kategorierna kunskap, innovation och öppenhet. Vinnaren utses senare i oktober.

Kunskap

Priset tilldelas en, eller en grupp, medarbetare som är verkliga experter inom sin profession och aktivt delar med sig av sin kunskap för att utveckla andra.

Johan Assarsson, socialsekreterare, utredningsenhet barn och unga, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Johan har sedan flera år kombinerat sin tjänst som socialsekreterare med att forska på ungdomars livsfrågor. Johan har bidragit till kompetenshöjning såväl inom Lunds kommun som nationellt. Han jobbar för att forskningen ska komma närmre de yrkesverksamma samtidigt som medarbetarna på ASF delar med sig till forskningen. Genom att förena forskning och praktik utvecklar han arbetet med de ungdomar som socialtjänsten möter.

Språka Lund, Marie Åkerlund och Ingrid Thulin Olander, specialpedagog och logoped, Barn- och skolförvaltningen

Marie och Ingrid jobbar långsiktigt och forskningsbaserat för att barn och pedagoger ska få kunskap och verktyg kring hur man arbetar för att både stärka och utveckla barns läsförmåga. De har bidragit till att Lund ligger i framkant inom området. De delar med sig av sina verktyg och metoder både inom Lunds kommun och externt inom skolvärlden.

Linda Birkedal, miljöstrateg, miljöstrategiska enheten, kommunkontoret

Linda var starkt bidragande till att Lund utsågs till global klimatstad. Hon är ett levande uppslagsverk inom biologi, naturvård och klimat samtidigt som hon har full koll på kommunens egna behov, historia och förutsättningar. Hon ger ett värdefullt bidrag till Lunds kommuns ihärdiga och framgångsrika klimatarbete som många andra kommuner ser som ett föredöme och tar lärdom av.

Innovation

Priset tilldelas en, eller en grupp, medarbetare som med mod och nytänkande bidragit med lösningar eller smartare arbetssätt som lett till, eller kan leda till, bättre kvalitet och effektivare verksamhet.

Ola Svensson, teknisk lantmätare, strategiavdelningen, Stadsbyggnadskontoret

Ola har byggt upp en visuell och lättbegriplig dashboard där GIS-analyser samställs. Detta har skapat möjligheter att utreda förtätningspotentialer systematiskt. Ett strålande exempel på hur digitaliseringens möjligheter kan nyttjas för att nå såväl högre kvalitet som högre effektivitet. Ola är lyhörd och hittar vägar framåt för att ständigt förenkla och förbättra.

Magnus Petersson, systemförvaltare, hemvård och hälsa, Vård- och omsorgsförvaltningen, Vård- och omsorgsjouren, hemvård och hälsa, Vård- och omsorgsförvaltningen, Doina Härdig, upphandlare, kommunkontoret

Mobila trygghetslarm skapar förutsättning för ett självständigt, aktivt och hälsofrämjande liv för våra seniorer. I Lunds kommun finns idag cirka 1615 mobila trygghetslarm vilket är mer än en tredjedel av alla mobila trygghetslarm i Sverige. Citaten från några seniorer säger allt: ”Jag vågar gå ut själv med rullator”. ”Jag kan resa till stan oftare, mer umgänge”. Teamet bakom trygghetslarmen bidrar starkt till att Lund blir en av Sveriges tryggaste kommuner!

Alexia Bratt Svenbrant, Projektledare SES, Familjerättsenheten, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Alexia har projektlett implementeringen av det digitala verktyget SES (Samarbete Efter Skilsmässa) i Lunds kommun med energi och mycket driv. Projektgruppens mål för det första året har redan överträffats i antal användare. Verktyget går hand i hand med framtidens socialtjänst genom att vara lättillgängligt och kunskapsbaserat. SES är ett värdefullt komplement till familjerättens arbete och bidrar till en effektivare verksamhet.

Öppenhet

Priset tilldelas en, eller en grupp, medarbetare som lever ”ett Lund” och samarbetar över förvaltnings- och bolagsgränserna och andra aktörer.

LitteraLund, Litteraturfestival, Visit lund AB och kultur- och fritidsförvaltningen

LitteraLund är Sveriges största barn- och ungdomslitteraturfestival. Den inkluderar en konferens, ett skolprogram och en dag för allmänheten. Bland medverkande finns prisbelönta utländska författar- och illustratörsstjärnor. Här ges kunskap, fortbildning och inspiration till barn, unga och yrkesverksamma i hela kommunen och från andra delar av landet. Detta möjliggörs av hårt arbete, stort engagemang och ett härligt samarbete förvaltningar och bolag emellan.

Hanna Nilsson, kommunvägledare, enheten för medborgarkontakt, Kommunkontoret

Hanna projektleder komplexa och viktiga utvecklingsarbeten. Kom vidare har, tack vare Hannas förmåga att skapa goda relationer gått från en öppet hållen idé till en verksamhet som hittat sin plats i Lunds kommun som nav för samverkan mellan flera kommunala förvaltningar, lokala myndigheter och civilsamhälle. Hanna är i hög grad med och bidrar till att skapa lika möjligheter för alla lundabor!

Sofia Björk, projektledare, Visit Lund AB

Sofia har starkt bidragit till evenemangsframgångar som UEFA F17-EM, Eu-days och boule-SM. Hon ser snabbt möjligheter för samverkan i olika forum och sammankopplat personer som kan ha nytta av varandra. Sofia är alltid proaktiv i sitt arbete. När andra funderar över hur man kan vara behjälplig eller vem man ska prata med har hon redan agerat. Hon sätter Lund på kartan!

Om priserna

Medarbetarpriserna infördes 2020 för att särskilt uppmärksamma goda initiativ som leder till smartare användning av resurserna i Lunds kommun och de helägda bolagen Lunds kommunala fastighetsbolag (LKF), Lunds parkerings AB (LKP) samt Visit Lund AB. Både medborgare och anställda har varit med och nominerat kandidater.

Totalt delas sju olika priser ut där sex tar fasta på nyckelorden i visionen; kunskap, innovation och öppenhet, och förhållningssätten lyssna, lära och leda. Nytt för 2024 är priset för jämställdhet och inkludering. Prissumman är 10 000 kronor per pris som ska användas till kompetensutveckling, till exempel en kurs, studieresa eller konferens.

Priser som Lunds kommun delar ut

Uppdaterad:

Dela sidan: