Länk till startsidan

Lösning klar för 24 av 29 elever som blivit utan gymnasieplats

Den fristående gymnasieskolan Tekniska gymnasiet i Lund har beslutat att inte anta nya elever till hösten. Efter ett snabbt och intensivt arbete har situationen löst sig för 24 av de 29 elever som därmed blev utan plats.

Sedan det stod klart att Thorengruppen stoppar höstens intag till Tekniska gymnasiet i Lund har gymnasieantagningen i kommunen tillsammans med andra fristående skolor hittat nya studieplatser för 24 av de berörda eleverna. Att så många har kunnat erbjudas plats så snabbt beror på att flera friskolor i Lund skapat fler platser än planerat för höstterminen.
– Vi är mycket tacksamma för de inblandade friskolornas snabba insatser som har bidragit till att lösa situationen, säger Stefan Norrestam, utbildningsdirektör i Lunds kommun.
Gymnasieantagningen har nu en dialog med de fem elever som ännu inte har en gymnasieplats för att försöka hitta en lösning innan reservantagningen påbörjas i augusti.


Uppdaterad:

Dela sidan: