Länk till startsidan

Sunburn - kraftsamling för unga i sommar

Lunds kommun presenterar stolt Sunburn, en omfattande satsning för att skapa meningsfulla aktiviteter för ungdomar (12-18 år) under sommarlovet. I år flyttar vi ut våra verksamheter från de traditionella mötesplatserna för unga, och öppnar istället en stor utomhusmötesplats i Lunds stadspark. Dessutom kommer flera aktivitetsvagnar att rulla runt om i kommunen och ett utökat utflyktsprogram erbjuds alla ungdomar.

Sunburn

När sommarlovet närmar sig innebär det en förändring i ungdomarnas vardag, och Lunds kommun har anpassat sin ungdomsverksamhet för att möta dessa nya rutiner. Istället för att vara knuten till skolor och fasta mötesplatser för unga, kommer ungdomarna att kunna samlas vid en central mötesplats i Lunds stadspark. Här kommer de att kunna delta i en mängd aktiviteter, ledda av fritidsledare som finns på plats från tidig förmiddag till sen kväll. Dessutom kommer ungdomsverksamheten ha rullande aktivitetsvagnar som kommer ”poppa upp” på olika platser runt om i kommunen hela sommaren.

– För att kunna vara ett relevant och attraktivt alternativ för ungdomar måste vi anpassa oss efter deras vardag. Under skolåret är det naturligt att finnas på plats på våra mötesplatser för unga, som ligger nära skola och ungdomars vardagliga aktiviteter, men på sommarlovet är ungdomar mer rörliga. Sunburn ska möta ungdomarna där de vill vara och samla deras kreativitet från hela kommunen," säger Brita Jervidalo Jensen, ungdomschef i Lunds kommun.

I stadsparken, intill dansbanan, kommer stora containrar att utgöra basen för sommarens aktiviteter. Här kan ungdomar umgås, delta i olika arrangemang eller få hjälp att skapa egna aktiviteter. Utöver det kommer fler aktivitetsvagnar ha pop-up-aktiviteter dagar och kvällar runt om i hela kommunen och det kommer anordnas fler utflykter i sommar, både inom kommunen och utanför.

– Vi storsatsar på en naturlig mötesplats i parken samtidigt som vi ser till att bli mer mobila i sommar. Om det till exempel blir en kanonsommar kommer vi att skapa många aktiviteter nära våra friluftsbad och anordna fler utflykter till havet. Vi planerar detta tillsammans med ungdomarna och ser till att vara där ungdomar vill vara, menar Sebastian Jaktling, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Sunburn pågår från den 15 juni till den 17 augusti.

För mer information om Sunburn

Uppdaterad:

Dela sidan: