Länk till startsidan

Rekordpublik under F17-EM i Lund

Slutsignalen har nu ljudit för den sista matchen på Klostergårdens IP och Lunds värdskap för årets F17-EM. Efter 16 spännande matcher står Spanien som europeiska mästare. Men Lund kan också stoltsera med ett svenskt rekord som sattes under mästerskapet.

Fotbollsspelare i närkamp.
Foto: Svenska fotbollförbundet

Under två veckor har Klostergårdens IP och Malmö IP varit hem för gräddan av europeisk flickfotboll. 8710 fans har följt framtidens fotbollsstjärnors kamp om EM-titeln, och förutom den spännande finalen mellan England och Spanien finns det en match som sticker ut lite extra. Den 8 maj möttes Sverige och England på Klostergårdens IP och samma kväll sattes nytt publikrekord för en svensk flicklandskamp med 2380 åskådare.

– Jag är väldigt nöjd och stolt över hur bra arrangemanget genomförts. Jag vill rikta ett särskilt tack till alla de ideella krafter, inte minst från Lunds BK och andra engagerade föreningar, som har lagt många timmar på att göra detta mästerskap till den succé som det blev, säger Sebastian Jaktling, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Genom Lunds idrottsföreningar har kommunen kunnat erbjuda ett heltäckande stöd till landslagen under såväl matcher som träningar. Utöver detta har kommunen, genom VisitLund, satsat på en stor Fanzone på arenaområdet, som fungerat som en mötesplats för alla fotbollsintresserade. Mängder av små och stora Lundabor och tillresta har i anslutning till alla matcher kunnat prova på allt från prickskytte, streetfotboll, pannafotboll till crossnet fotboll och blindfotboll.

– Samarbetet med Svenska fotbollförbundet, UEFA och inte minst alla våra idrottsföreningar har fungerat väldigt bra. Tack vare föreningslivets omfattande insatser har vi kunnat erbjuda ett mästerskap som vi kan vara väldigt stolta över, och som bidrar till att lyfta Lund som idrottsstad. Erfarenheterna från mästerskapet ska vi ta med oss i framtida satsningar på stora idrottsarrangemang i Lund, menar idrottschef Michael Holmkvist.

Uppdaterad:

Dela sidan: