Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Årets juldekorationer

Temat för årets jul i Lunds kommun är ”En minnesvärd jul”. Våra gömmor har vittjats och gamla guldklimpar har dammats av. För att minnas till och för att nya minnen ska kunna skapas. Tidigare års juldekorationer och vinterbelysning kommer med andra ord tillbaks för att pryda årets granar och girlanger.

Närbild på två röda och en vit kula hänger i en julgran.
Årets tema "En minnesvärd jul" syns mest i de olika granarna.

Vi börjar tidigt med med julbelysning

I vår vinterdekoration ingår granar, girlanger, ljusträd, marschaller och inte att förglömma en hel familj av hjortar i ljus, som placeras ut i byarna. Det är en ofantlig mängd ljuspunkter som ska lysa upp i vintermörkret. Uppsättningen av ljusslingorna och utsättningen av granar och hjortar tar tid, så arbetet med dekorationen startade tidigt, redan i slutet av oktober. grantändning

Årets nyheter

Även om årets juldekorationer ska väcka minnen till liv finns trots allt en nyhet och en nygammal nyhet. Helt nytt för i år är Botulfsplatsen, som från att ha varit ett busstorg, nu kommer att vara en skådeplats för vinterns aktiviteter. Bland annat planeras en julmarknad här lördag 9 december. Den nygamla nyheten är att en kär gammal vän, som lyst med sin frånvaro under ett par år, kommer tillbaka. Det gäller den gamla hjorten på Klosterängshöjden, väl synlig för alla som färdas förbi Lund på E22.

Gamla godingar

Granar, hjortar, marschaller och ljusträd kommer tillbaks för att lysa upp både stad och byar. I Lund kommer granen på Stortorget att kläs med godsaker. På torget har isbanan satts upp för alla skridskosugna Lundabor. Även på Mårtenstorget, Bantorget och Clemenstorget kläs granarna med pynt från förr och nu.

Grantändning och vinteraktiviteter

Enigt tradition är det samling på Stortorget fredag 1 december klockan 16 för att vara med om grantändningen. Läs om grantändningen, isbanan, julmarknaden och andra aktiviteter som hör vintern till i Evenemangskalendern. God jul!
Evenemangskalendern

Uppdaterad:

Dela sidan: