Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

ISLK nominerad till Årets hållbara grundskola

På Hållbarhetsdagen den 10 november delar Grön Flagg, Håll Sverige Rents stora utbildningsprogram, ut pris till årets mest hållbara förskola, grundskola och gymnasieskola. International School of Lund är tack vare sitt hållbarhetsarbete en av fyra nominerade grundskolor.

ISLK facade

Grön Flagg är Håll Sverige Rents utbildningsprogram med över 1200 anslutna förskolor och skolor. Varje november arrangerar Grön Flagg traditionsenligt den stora Hållbarhetsdagen, där årets hållbara förskola, grundskola och gymnasieskola ska koras. I år är International School of Lund, ISLK, nominerade till ”Årets hållbara grundskola” med motiveringen:

"För en väl genomförd hållbarhetsresa där eleverna har samarbetat med andra aktörer och där eleverna bland annat har lärt sig om hälsa och välbefinnande, om de Globala målen, och om hur plast och mikroplast påverkar våra hav".

Hållbarhet och de globala målen genomsyrar den internationella läroplanen som ISLK arbetar efter. Ulrika Wiman, rektor på skolan menar att det ger kontext och mening för eleverna och uppmuntrar dem att förverkliga sina initiativ för en hållbar värld och bättre framtid.

– Det känns härligt att bli nominerad som Årets hållbara skola! Det är ett kvitto på att eleverna och personalen gjort ett fantastiskt arbete, som syns utanför skolans och kommunens gränser.

Ett exempel på aktiviteter som skolan genomfört är Mobility week där personal och elever uppmuntrar alla att ta sig till skola och jobb genom att gå, cykla eller åka kollektivt. Under veckan genomförde eleverna undersökningar och tävlingar. Vägen utanför skolan stängdes också av för biltrafik och användes istället för olika aktiviteter.

Läs mer om Hållbarhetsdagen:

Hållbarhetsdagen


Uppdaterad:

Dela sidan: