Länk till startsidan

Ny näringslivschef i Lunds kommun

Nu är det klart att Adam Sandgren blir ny näringslivschef i Lunds kommun. Adam Sandgren kommer senast från en tjänst I Lunds kommun med uppdrag att utveckla kommunens samhällsbyggnadsprocess.

Porträtt av Adam Sandgren framför en grön buske
Adam Sandgren, ny näringslivschef i Lunds kommun

– Jag är glad att Adam vill ta det här steget och kliva in i rollen som näringslivschef i Lunds kommun. Han har en god erfarenhet av att arbeta strategiskt med näringslivsfrågor och har ett gott samarbete med utvecklings- och samhällsaktörer både regionalt och nationellt. Jag önskar honom lycka till i hans nya roll, säger kommundirektör Christoffer Nilsson.

Lunds utveckling lockar

Möjligheten att få fortsätta utveckla Lund är en stor drivkraft för Adam. En kommun som han anser har det mesta småskaligheten, storskaligheten, innovation- och forskning samt en tillväxtresa inom ”Greater Copenhagen”.

– Jag ser mycket fram emot att tillsammans med medarbetarna på enheten utveckla Lunds innovationsarbete och att fortsätta locka nya spännande etableringar till Lunds kommun som stärker välfärden. Den höga ambitionen för näringslivsarbetet som politiken lyft fram är något som gör mig extra intresserad av tjänsten, säger Adam.

Bästa företagsklimatet i Lund

I sitt uppdrag som näringslivschef vill Adam Sandgren skapa bästa tänkbara företagsklimat i Lund. Och tillsammans med de samhällsbyggande förvaltningarna vidareutveckla kommunens strategiska och operativa arbete med näringslivsutveckling. På agendan står också arbete för att realisera Näringslivsprogrammet som kommunfullmäktige antagit.

Vilka tidigare erfarenheter kommer väl till pass i denna tjänst?

– I min roll som processledare för samhällsbyggnadsprocessen har jag drivit mycket utvecklingsarbete där samarbete och goda relationer varit framgångsfaktorer. I mitt tidigare uppdrag har jag dessutom samarbetat med flertalet andra utvecklings- och samhällsaktörer både regionalt och nationellt. Jag har dessutom varit med och skrivit fram Näringslivsprogrammet för Lunds kommun och jag har arbetat med handlingsplanen för näringslivsprogrammet som kommer att antas i politiken i höst, berättar Adam.

Vad kan Lunds näringsliv förvänta sig av dig i din roll?

– De kan förvänta sig en näringslivschef som är lyhörd, nyfiken och alltid positiv samt lösningsorienterad. Och som har god kunskap och kännedom om Lunds kommun, både som organisation och som kommun, avslutar Adam.

Adam Sandgren börjar som näringslivschef i Lunds kommun den 1 oktober.

Uppdaterad:

Dela sidan: