Länk till startsidan

Hälften av trygghetslarm nu mobila

50 procent av alla brukare med trygghetslarm i Lunds kommun har nu valt ett mobilt larm som ökar självständigheten för den äldre. Lunds kommun ligger i framkant när det gäller mobila trygghetslarm.

– Jag har inte behövt larma, men vetskapen att jag har möjlighet om jag skulle behöva det gör stor skillnad, säger Gunilla.

Hon och väninnan Ruth är två av de drygt 1300 brukarna i Lunds kommun som valt mobila larm. Till skillnad från stationära larm kan de mobila tas med dit brukaren går och det finns möjlighet att larma i hela kommunen. Sedan 2022 har brukare i Lunds kommun själv möjlighet att välja den lösning som passar individen bäst.

– Vår vision har blivit verklighet och vi är väldigt glada över att kunna erbjuda detta till Lundaborna. Vi fortsätter nu arbetet för att främja Lundabons trygghet, självständighet och aktivitet. Oavsett var i kommunen du befinner dig. Vår förhoppning är att du som senior kan fortsätta delta i sociala gemenskaper och ha en hälsosam vardag, säger Niclas Snygg, verksamhetschef.

Den 31 oktober 2022 hade 217 000 personer i Sverige trygghetslarm som insats (Socialstyrelsen). Av dessa hade 3610 personer ett mobilt trygghetslarm, vilket motsvarar mindre än 2 procent i genomsnitt.

Uppdaterad:

Dela sidan: