Länk till startsidan

Nu bygger vi mellananvändningen på Botulfsplatsen

Igår flyttade bussarna ut från Botulfsplatsen och idag startar uppbyggnaden av mellananvändningen, det vill säga den period som ska råda fram till att en ny permanent utformning av Botulfsplatsen ska byggas.

Botulfsplatsen morgonen efter att bussarna flyttade i augusti 2023.
Uppbyggnaden startar med rivningen av reklampelare, väderskydd och annat bussrelaterat.

Igår flyttade bussarna ut från Botulfsplatsen och idag startar uppbyggnaden av mellananvändningen, det vill säga den period som ska råda fram till att en ny permanent utformning av Botulfsplatsen ska byggas.

Vad är mellananvändningen?

Mellananvändningen beräknas att pågå i minst två år men är inte endast en period, utan också en miljö som ska fungera stimulerande på stadslivet. För kunna komma till användning snabbt och göra större inverkan än nödvändigt, byggs mellananvändningen främst ovan mark. Det blir träd och växtlighet, sittplatser, ljusslingor och möjlighet för verksamheterna vid torget att pröva nya former att möta kunderna. För att aktivera Botulfsplatsen skapar Visitlund med jämna mellanrum arrangemang för att lyfta och befolka platsen.

Och sedan då?

Under tiden mellananvändningen pågår startas ett projekt för att ta fram en ny permanent utformning av Botulfsplatsen, med sikte på att skapa en plats som bidrar till att Lunds stadskärna är levande och aktiv. Under denna process involveras verksamheterna och andra intressenter.

Läs mer om omvandlingen av Botulfsplatsen

Botulfsplatsens omvandling

Uppdaterad:

Dela sidan: