Länk till startsidan

Festlig invigning av Hedda Anderssongymnasiet och Svaneskolan

På fredagseftermiddagen var det en festlig invigning av Hedda Anderssongymnasiet och Svaneskolan. Gästerna bjöds på musik, bubbel och tilltugg och intressanta panelsamtal där elever, politiker, byggherrar, arkitekter och rektorer pratade om visionen, arkitekturen, pedagogiken och framtiden för Lunds kommuns nyaste skola.

Fyra personer står på en scen och håller ett samtal.
Johan Wester intervjuar Hedda Anderssons rektor Malin Dahlgren samt Mia Honeth (L) och Anders Almgren (S).

Det var sannerligen ett historiskt ögonblick när över 300 personer samlades för att delta i invigningen av Hedda Anderssongymnasiet och Svaneskolan. Efter flera års längtan är äntligen skolan på plats och kommer under nästa vecka att fyllas av Heddas elever och personal. I januari 2024 flyttar Svaneskolan in.

Panelsamtal om arbetssättet

Stämningen var på topp bland gästerna när politiker, elever från Heddagymnasiet och Svaneskolan, rektorer och representanter från Skanska och arkitekter från Wingårdhs och AART deltog i panelsamtalen, ledd av Johan Wester.

Samtalen kretsade kring samarbetet och arbetssättet mellan alla involverade parter. Elever, lärare och rektorer har haft en unik möjlighet att får vara med och planera skolhuset från början. Att ha med verksamheten i projektet har varit en framgångsfaktor. Detta var alla överens om. En förebild för framtida byggprojekt.

Vi har sett fram emot den här dagen

– Lokalerna är så fina, det är verkligen en attraktiv arbetsplats, säger Liam Calling, elev på Hedda Anderssongymnasiet. Vi elever har sett fram emot den här dagen. Jag sökte till Hedda för att jag ville gå på en liten skola och nu ser jag att vi kommer kunna få in den känslan fast skolan är så stor.

Mingel i skollokaler.
Mingel vid invigningen av den nya skolan.

Uppdaterad:

Dela sidan: