Länk till startsidan

De går vidare till del II i Najaden

I maj utlyste Lunds kommun markanvisningstävlingen för byggrätt på bästa läge i Södra Råbylund: Najaden. Ett kvarter med cirka 8100 kvm BTA i absolut toppläge ligger i potten. Nu har juryn beslutat om vilka som går vidare till del II.

I Södra Råbylund fortsätter nu utbyggnaden av ett av stadsdelens mest attraktiva lägen med Råbysjön som granne. Fastigheten Najaden är redo att förvandlas till bostadsrätter, med fokus på boende för äldre med utökad service.

Tävlingen, som började den 2 maj, består av två delar: den första delen utgjordes av en intresseanmälan, där byggaktörerna kort presenterat sin idé, eventuella samarbetspartners, samt arkitekts- och byggaktörsreferenser. De aktörer som går vidare till del II tävlar i boendekoncept för äldre, arkitektur, klimatneutralitet, blandstad, samt genomförandefrågor.

Efter noga överväganden har juryn beslutat att bjuda in följande aktörer till del II:

  • Ikano Bostadsutveckling AB med Tengbom Arkitekter
  • MTA Bygg och Anläggning AB med ETTELVA Arkitekter
  • OBOS Kärnhem Bostadsproduktion AB med Kjellander Sjöberg
  • Riksbyggen ekonomisk förening med Jaenecke Arkitekter
  • Seniorgården AB med White Arkitekter
  • ALFA Development AB med Kamikaze arkitekter

Vinnare i Najaden offentliggörs preliminärt i januari 2024.

Uppdaterad:

Dela sidan: