Länk till startsidan

"Jag hade inte vågat om jag inte kunnat fortsätta inom kommunen"

Tilde Viderström Ahlström har jobbat på Serviceförvaltningen sedan 2018, först som utvecklingsstrateg och nu som HR-partner. Att hon vågade byta jobb hade helt och hållet att göra med att möjligheten fanns inom förvaltningen och kommunen.

En kvinna står vid ett stort fönster. Hon tittar in i kameran med neutral min.

Som HR-partner jobbar Tilde med att stötta cheferna inom serviceförvaltningens affärsområde Lundafastigheter. I rollen fungerar hon som medledare av verksamheten och jobbar strategiskt, operativt och proaktiv i arbetsgivarfrågor. En stor del av hennes arbetstid styrs av chefernas behov.
– Det bästa med jobbet är det kombinerade fokuset på människor och på verksamhet. Inom HR-området arbetar man med väldigt intressanta frågor. Det är roligt och givande att stötta cheferna i att vara bra chefer, jag får tycka till, tänka och utmana kring ledarskapet, säger hon

Tillbaka till sin utbildningsbana

När hon pluggade jobbade hon extra som timvikarie i Lunds kommun. Men 2018 började hon jobba heltid, som utvecklingsstrateg på Serviceförvaltningen. Hon utbildade sig till beteendevetare och inom HR men hade efter utbildningen arbetat inom facility services men hade efter utbildningen jobbat inom service vilket blev ingången till Serviceförvaltningen. När hon i augusti 2022 bytte jobb till HR-partner var hon därmed tillbaka på den bana hon utbildat sig inom.
– Det dök upp en tjänst som HR-partner och min nuvarande chef uppmuntrade mig att söka den. Jag var ganska nervös inför att byta, säger hon.
Hon tror inte att hon vågat byta tjänst om möjligheten inte funnit i Lunds kommun. Att gå från något som känns tryggt och som man vet att man gör bra, till något helt nytt är utmanande.
– Jag är glad att jag kunde stanna kvar. Det är så mycket man får gratis när man stannar. Det är en win-win för både medarbetare och organisationen, säger hon.
Tilde upplever också att hon har stor hjälp i sitt nuvarande arbete att hon tidigare varit medarbetare i den verksamhet hon nu stöttar.
– Jag har personlig erfarenhet och förstår sammanhanget. Det är positivt med fler kontakter och att man känner till system och tillvägagångssätt. Allt man har byggt upp gör det lättare att axla en ny roll, säger hon.

Våga prova!

Till andra som är intresserad av att utvecklas skickar Tilde med rådet att bolla idéer med närmsta chef om man har förtroende för hen. Hon menar att det är viktigt att våga säga att man ha lust och en vilja att utvecklas.
– Det kan till och med finnas utvecklingsmöjligheter i den roll man redan är i. Det kan kännas som ett kortare steg att prova på nytt på hemmaplan, säger Tilde.
En annan fördel Tilde ser med att vara kvar på samma arbetsplats är att kunna följa sitt tidigare arbete nära.
– Det är roligt att få se hur saker jag jobbat med lever vidare. Men det är också en balansgång att vara kvar och ändå släppa taget, säger hon.

Fler medarbetare som bytt jobb internt

Uppdaterad:

Dela sidan: