Länk till startsidan

Trivsel och gemenskap genom medborgarbudget

Om du fick bestämma, vad vill du att vi gör? Vi har en pott med pengar avsatta och frågar dig vad vill du att vi ska göra för att utveckla området där du bor. Du lämnar ett förslag, och de som bor i området får möjlighet att rösta på de förslagen som kommit in. De vinnande förslagen blir verklighet. Det är vad vi kallar medborgarbudget.

Kollage av flera bilder; Gatulampa, dansbana, en lila parkbänk, schackspel utomhus och en festival.

Medborgarbudget innebär att du som bor eller verkar i någon av tätorterna runt Lund får påverka hur orten ska utvecklas. En viss summa pengar är avsatt för att du och dina grannar ska få bestämma hur en mötesplats blir mer attraktiv. Det kan vara en fysisk sak som gör att fler vill vistas och umgås där eller ett enskilt evenemang som stärker sammanhållningen. Genom medborgarbudget är du med och påverkar din miljö.

Nu kan du lämna förslag

Du gör din röst hörd genom att lämna ett, eller flera, förslag på vad du vill ska hända där du bor. Här finns allt du behöver veta:

Medborgarbudget

Uppdaterad:

Dela sidan: