Länk till startsidan

Nu är reservantagningen till vuxenutbildningen målare öppen

Letar du efter en kort utbildning med goda möjligheter till jobb? Tycker du dessutom om att arbeta med något praktiskt? Då kan målare vara ett yrke som passar dig!

Två personer klädda i kläder med färgfläckar står lutade mot varandra. En av dem har en andningsmask runt halsen och den andra håller i en roller för målning. andra håller i en

Lunds kommun erbjuder vuxenutbildningen målare på endast 35 veckor. Undervisningen är förlagd i moderna lokaler på Vipan, med utbildade lärare. Viss del av utbildningen är förlagd ute på en arbetsplats. Efter avslutad skolgång påbörjar man sin lärlingsutbildning på ett företag. Lärlingstiden brukar vanligen omfatta cirka 6 800 timmar, vilket brukar ta ungefär 2 år.

Målare är ett fysiskt yrke där man är expert på att behandla ytor. Man kan arbeta i både inomhus-och utomhusmiljöer med att måla väggar, fasader, trappor, tak med mera. Förutom målning och tapetsering ingår även underarbete som spackling och slipning. Målare är också ett socialt yrke där man träffar mycket människor såsom kunder, kollegor och fastighetsförvaltare. I arbetet kan man exempelvis få hjälpa kunder med att välja färger och tapet, man bör därför har ett intresse för färgsättning. Om målare låter som ett yrke för dig, är du välkommen med din ansökan senast den 7 augusti 2023. Längre ner på sidan finns mer information om hur du ansöker.

Allmän information om utbildningen

  • Ansökningsperiod reservantagning: 1–7 augusti
  • Kursstart: 14 augusti
  • Längd på utbildningen: 35 veckor
  • Plats: Vipan

Kurser som ingår i utbildningenKurskod

Poäng

Kursnamn

MARMAL00

200 poäng

Måleriprocessen

MARMAL01

200 poäng

Måleri 1

MARMAL02

200 poäng

Måleri 2

MARMAL03

200 poäng

Måleri 3

MARMAL04

200 poäng

Måleri 4

Komvuxarbete

100 poäng


Summa:

1100 poäng


Om du har frågor kring utbildningen kan du vända dig till Lunds vägledningscentrum som håller öppet hela sommaren. De kan även hjälpa dig med din ansökan.

Information om vuxenutbildning på Lunds vägledningscentrum

Uppdaterad:

Dela sidan: