Länk till startsidan

Nu är ansökan till vuxenutbildningen målare öppen

Letar du efter en kort utbildning med goda möjligheter till jobb? Tycker du dessutom om att arbeta med något praktiskt? Då kan målare vara ett yrke som passar dig!

Två personer klädda i kläder med färgfläckar står lutade mot varandra. En av dem har en andningsmask runt halsen och den andra håller i en roller för målning. andra håller i en

Lunds kommun erbjuder vuxenutbildningen målare på endast 35 veckor. Undervisningen är förlagd i moderna lokaler på Vipan, med utbildade lärare. Viss del av utbildningen är förlagd ute på en arbetsplats. Efter avslutad skolgång påbörjar man sin lärlingsutbildning på ett företag.

Lärlingstiden brukar vanligen omfatta ca 6800 timmar, vilket brukar ta ungefär 2 år.

Målare är ett fysiskt yrke där man är expert på att behandla ytor. Man kan arbeta i både inomhus-och utomhusmiljöer med att måla väggar, fasader, trappor, tak med mera. Förutom målning och tapetsering ingår även underarbete som spackling och slipning. Målare är också ett socialt yrke där man träffar mycket människor såsom kunder, kollegor och fastighetsförvaltare. I arbetet kan man exempelvis få hjälpa kunder med att välja färger och tapet, man bör därför har ett intresse för färgsättning. Om målare låter som ett yrke för dig, är du välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2023.

Allmän information om utbildningen

  • Ansökningsperiod: 1–31 maj
  • Kursstart: 14 augusti
  • Längd på utbildningen: 35 veckor
  • Plats: Vipan

Kurser som ingår i utbildningenKurskod

Poäng

Kursnamn

MARMAL00

200 poäng

Måleriprocessen

MARMAL01

200 poäng

Måleri 1

MARMAL02

200 poäng

Måleri 2

MARMAL03

200 poäng

Måleri 3

MARMAL04

200 poäng

Måleri 4

Komvuxarbete

100 poäng


Summa:

1100 poäng


Om du har frågor kring utbildningen kan du vända dig till Lunds vägledningscentrum.

Information om vuxenutbildning på Lunds vagledningscentrum

Uppdaterad:

Dela sidan: