Länk till startsidan

Välkommen till vikingatiden

På Stadsbibliotekets stora sommarutställning Halvdan och Meia får barn följa med på en tidsresa till vikingatiden. Varmt välkommen på invigningen den 6 maj klockan 11.00.

Vikingautstallning
Foto: Ola Falk

Hur var det att leva som barn på vikingatiden? Hur bodde vikingarna, vad åt de och vilka gudar fanns det? Det är några av de saker som barn kan lära sig mer om på bibliotekets stora sommarutställning Halvdan och Meia.

Stark förankring i Lunds lokala historia

Halvdan och Meia är en lekutställning som pågår från 6 maj till 19 augusti. En del av Stadsbiblioteket förvandlas till en vikingaby där barn kan leka, lära sig mer och fantisera om hur det var att leva som barn i Uppåkra by, på tiden då Domkyrkan i Lund skulle byggas. En kyrka som i år fyller 900 år! Det kommer också gå att pyssla, skriva runor, leta guldgubbar och göra annat roligt.

Stadsbibliotekets sommarprogram kommer också präglas av utställningen. Det blir bland annat författarbesök, nordiska gudasagor och besök av arkeologer från både Uppåkra och Domkyrkan.

Håll utkik i bibliotekets kalender

Invigning 6 maj

Välkommen att inviga utställningen tillsammans med oss lördagen den 6 maj klockan 11-13! Då blir det också nordiska gudasagor och tipsrunda med bokpriser.

Om produktionen

Halvdan och Meia har producerats av Barnutställningar.nu i samarbete med Järvastaden AB. Den utgår från barnböckerna om Halvdan Viking och Meia, skrivna av Martin Widmark och illustrerade av Mats Vänehem och finansieras med stöd från Region Skåne.

Uppdaterad:

Dela sidan: