Länk till startsidan

Siste april och valborg i Stadsparken

Söndag 30/4 firas siste april och valborg på lundensiskt manér. På dagen samlas stora mängder besökare i Stadsparken för att ha picknick och lyssna på musik. Senare på kvällen blir det traditionellt valborgsfirande med bål, tal till våren och sång.

Siste april i Stadsparken

Spontanfesten i Stadsparken kan locka så många som 25-30 000 besökare. Många kommer tidigt på morgonen för att hitta en plats i parken. Radio AF spelar musik från Vita scenen kl 11-15 och sen ska gröningen städas inför kvällens firande.

Under dagen finns fyra informationspunkter i parken där du kan hämta vatten, få kontakt med sjukvårdspersonal eller lämna in upphittade saker. Polisen har hög närvaro och beslagtar alkohol för besökare under 20 år. De arbetar aktivt mot försäljning och användning av narkotika.

När så många besökare tar sig till och från parken kan det bli trångt på stan, bussar och tåg. Var ute i god tid om du ska ta dig någonstans.

Det traditionella firandet börjar kl 20.00. Carolinae Röster, under ledning av Ulrika Emanuelsson, bjuder på vacker och stämningsfull sång, och ingen mindre än Jolanta (alias Sanna Persson Halapi) ger er talet till våren på sitt alldeles speciella sätt! Allt avslutas med att vi tänder valborgsbålet omkring kl 20.45.

Läs mer om siste april och valborg

Hitta fler platser med valborgsfirande? Gå till evenemangskalendern.

Uppdaterad:

Dela sidan: