Länk till startsidan

Härliga, ljuvliga kulturkollo!

Kulturkollo arrangeras av Kulturskolan Lund och Ung i Lund och är för dig mellan 11-16 år. Syftet är att ge unga en möjlighet att kostnadsfritt få prova på en kulturaktivitet under en vecka på sommarlovet. Kulturkollot sker den 19-22 juni klockan 10-16 på Stenkrossen i Lund. Anmälan öppnar 17 april och sista anmälningsdag är 11 juni

Tecknad sol med kulturikoner i strålarna

Nu är alla aktiviteter fullbokade

 • Nycirkus/drama/dans och rörelse - Obs, fullbokat.
 • Bild och skapande - Obs, fullbokat.
 • Filmskapande - Obs, fullbokat.
 • Foto - Obs, fullbokat.

Nycirkus/drama/dans och rörelse

Obs aktiviteten är fullbokad.

Under denna vecka utforskar vi tillsammans nycirkus, drama, dans och rörelse. Inom drama kommer vi att prova på olika karaktärer, skapa miljöer samt göra dramaövningar tillsammans. Inom nycirkus kommer vi prova olika cirkuskonster såsom jonglering, gå på lina, balansera på klot, göra akrobatik och göra balanskonster med en kompis. Inom rörelse och dans kommer vi att få improvisera tillsammans och utforska olika rörelsemönster. Tillsammans skapar vi en scenkonstupplevelse som vi delar med oss av till familj och vänner Kulturkollots sista dag. Ledare för kursen är dans- och dramalärare Simone Höckner och nycirkus- och dramapedagog Peter Larsson.

Bild och skapande

Obs aktiviteten är fullbokad.

Du får möjlighet att öva på att teckna och måla med olika tekniker samt utveckla ditt eget skapande på ett lekfullt sätt. Vi skapar även betonggjutning, batik och marmorering. Ledare för kursen är bildpedagog Ingela Björkqvist-Ekman, Julija Morgan Kiibus, Axel Åkerström samt Gunnel Lindeberg.

Filmskapande

Obs aktiviteten är fullbokad.

I fyra dagar får du möjlighet att utveckla dina förmågor att uttrycka dig genom film, oavsett om du gillar att skriva manus, filma, skådespela, regissera, klippa, göra filmmusik eller annat! Du får vara med och skapa en film tillsammans med andra från idé till premiär. Vad vill du göra film om? Vad tycker du gör en film spännande, rörande, fantastisk? Skriv i anmälan vad du lära dig mer om och göra under veckan och om du har tidigare erfarenheter av film. Ledare för kursen är filmpedagog Figge Heurlin.

Foto

Obs aktiviteten är fullbokad.

I fotogruppen får du prova på studiofotografering och åka på fotoutflykt. Vi går igenom grunderna i fotografering och du lånar systemkamera av oss och slutligen håller vi en fotoutställning. Ledare för kursen är fotopedagog Daniel Frid samt Bengt Fransson.

Om kulturkollot

 • Kollot är kostnadsfritt och erbjuds dig som är skriven i Lund.
 • Alla vuxna som deltar i kollot har visat godkända utdrag ur belastningsregistret.
 • Torsdag eftermiddag bjuds familj och vänner in för att ta del av vad vi har jobbat med under veckan.
 • Lunch och fika ingår.

Anmälan

Du kan anmäla dig till en av ovanstående aktiviteter och eftersom deltagarantalet är begränsat är det ”först till kvarn” som gäller. Den aktiviteten som du antas till går du hela kollot. Du kan prova något helt nytt eller välja en aktivitet som du vill utveckla. Inga förkunskaper krävs.

Anmälan öppnar 17 april sista anmälningsdag är 11 juni.

Följande ska vara med i intresseanmälan:

 • Namn
 • Ålder
 • Ämne
 • Kontaktuppgifter till vårdnadshavare: e-post och telefonnummer.

Intresseanmälan mejlas till fritid.linero@lund.se
Bekräftelse om plats samt mer info skickas ut löpande.

Samtycke för foto- och filmhantering

För att vi ska kunna använda bilder av er måste du lämna ditt samtycke för foto- och filmhantering. Detta lämnar du via vårt e-tjänst nedan.
Här lämnar du ditt samtycke

I E-tjänsten måste du ange ansvarig för samtycket på Lunds kommun.
Då anger du denna E-post: fritid.linero@lund.se
Vid vilken verksamhet som samtycket avser anger du: Fritid

Kontaktuppgifter

För frågor och mer info, kontakta oss via e-post på: fritid.linero@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan: