Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Omvärldens kriser präglar Hållbarhetsveckan 2023

Vad kan du göra för att spara pengar i inflationstider? Hur ser Lunds kommuns lägesbild ut vad gäller narkotika? Många av samtidens utmaningar lyfts fram under årets Hållbarhetsvecka. Nu är programmet klart.

Två personers händer håller i en brun pappkasse med grönsaker i.

Lunds universitet och Lunds kommun ordnar årligen Hållbarhetsveckan. I år har social hållbarhet fått mer utrymme i programmet än tidigare, och kristiderna i omvärlden har fått sätta agendan.

– Krig, flyktingströmmar, prostitution och människohandel – plus inflation och hushållens ekonomi. Allt hör ihop och kommunens förebyggande arbete är otroligt viktigt för att skapa ett hållbart samhälle, och det är något som vi kommer berätta mer om under veckan, säger Lisa Gunnefur, strateg för social hållbarhet och folkhälsa på Lunds kommun.

Lundaborna har chansen att gå på föreläsningar där Lunds universitet ger uppdateringar om den senaste forskningen inom hållbarhet och kommunen presenterar vad som är på gång inom social och ekologisk hållbarhet. Det finns även chans att lyssna på ”Musik för klimatet”, ta del av workshops och kika på flera utställningar. I utställningen ”Fake News” som kommer att visas på Stadshallen under Hållbarhetsveckan har elever från Katedralskolan i Lund tolkat ämnet desinformation och frågan om det är ett hot mot vår demokrati.

– Hållbarhetsveckan är ett viktigt samarbete mellan kommunen och universitet. Det är en chans för lundaborna att ställa frågor och samlas kring samhällsviktiga frågor som påverkar oss alla, säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hållbarhetsveckan 17-22 april

  • Hållbarhetsveckan är ett samarbete mellan Lunds universitet och Lunds kommun.
  • Veckan går av stapeln 17-22 april 2023 och har ett brett program med bland annat föreläsningar, guidade turer, debatter, utställningar och kulturevent.
  • Alla evenemang är gratis att gå på men vissa kräver föranmälan.
  • Här finns hela programmet: Hållbarhetsveckan i Lund 17–22 april 2023

Uppdaterad:

Dela sidan: