Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Festlig invigning av Campus Vipans Hjärta

Den nya byggnaden Q på Campus Vipan, även kallad Hjärtat, invigdes under festliga former 27 februari. Invigningstal, tävlingar och musik avlöste varandra och feststämningen var på topp. Mitt i vimlet träffar vi elever, lärare och skolledare.

Bild på tre elever i rad på Vipan

Eleverna Tilda Haglund, Moa Andersson och Elise Nordstedt går i tvåan på Vård- och omsorgsprogrammet. Det är första gången de är inne i Q-huset.

- Vi elever har fått vara med och önska hur lokalerna ska vara, det gäller bland annat möblerna till matsalen och caféet. Det blev verkligen väldigt fint och fräscht, säger Tilda.

Både Moa och Elise lovordar det fina ljusgenomsläppet i Q-huset, det kommer öka trivseln och bidra till lärande.

- Folk kommer få mer energi här, det är ett fantastiskt ljusinsläpp, fina färger och väldigt mysigt, säger Moa.

Foto på Susanne Wiberg Roséus och Ida Thorén som är lärare på Vård- och omsorgsprogrammet.

Susanne Wiberg Roséus och Ida Thorén är lärare på Vård- och omsorgsprogrammet. De har varit med i arbetet och följt hela utvecklingen.

- Vi har varit med och planerat metodsalarna tillsammans med arkitekter och skolledningen. De nya salarna ger många nya möjligheter för undervisningen, vi kommer kunna jobba mer praktiskt med eleverna, det är det man behöver. Det här är bara positivt, säger Ida.

- Det var väldigt roligt att få ge input till hela bygget. De nya salarna kommer göra det mer spännande för eleverna, mer attraktivt. De gemensamma utrymmena ser mycket trevliga ut och det finns gott om utrymmen för eleverna att sitta, det har vi saknat, säger Susanne.

I det nya huset har man satsat mycket på metodsalar till vårdundervisning och naturkunskap. Skolbiblioteket får en mer framskjuten position, det ligger en undervisningssal i nära anslutning så man ska kunna ha undervisning i närheten av biblioteket. Trots att det är många elever och personal i huset vid invigningen är ljudnivån mycket bra.

Foto på Johan Aspelin, rektor på Vipan

- Arbetsnamnet för huset var Hjärtat. Det är här vi har de gemensamma funktionerna som café och matsal och bibliotek. Det har verkligen blivit Campus Vipans gemensamma hjärta och yta, säger Johan Aspelin, rektor på Vipan.

Foto på Kristian Berghult

Kristian Berghult som är biträdande rektor på Komvux ser bara positiva effekter av att kunna samla yrkesutbildningar på samma ställe och många vinster med att arbeta tillsammans med Vipans utbildningar på gymnasienivå.

- Jag har följt hela bygget, det blir finare för varje gång man är här. Det är både vackert och funktionellt. Många av metodövningarna inom Vård- och omsorgsprogrammet kommer nu att kunna göras här på plats. Lärarna ser fram emot att komma hit och ha metodövningar i moderna salar, säger Kristian.

Foto på utbildningsdirektör Stefan Norrestam klipper bandet vid invigningen av nytt hus på Vipan.
Utbildningsdirektör Stefan Norrestam klipper bandet vid invigningen.
Foto på den nya byggnaden Q på Campus Vipan.
Den nya byggnaden Q på Campus Vipan, även kallad Hjärtat.

Uppdaterad:

Dela sidan: