Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Folkfest när Sveriges största hall för truppgymnastik invigs

Den 11 februari invigs officiellt Hjördishallen i Södra Råbylund med tal och festligheter. Hallen är den första idrottshallen i Lund helt dedikerad till bara gymnastik och dessutom Sveriges största hall för truppgymnastik.

Lugi gymnastik i Hjördishallen

Nu står Hjördishallen i Södra Råbylund äntligen färdig. Hallen är Sveriges största och mest moderna truppgymnastikhall, som skapar fantastiska möjligheter till träning för Lunds alla gymnaster. Gymnastikverksamhet har pågått i hallen sedan den oktober förra året, hallens namn offentliggjorts förra sommaren, men nu inviger Lunds kommun och Lugi Gymnastik halle officiellt med festligheter.

Hallen är ett enormt lyft för föreningen och skapar förutsättningar för träning som aldrig funnit tidigare. Hallen är namngiven efter gymnasten Hjördis Hallqvist (fd Nordin), guldmedaljör vid OS i Helsingfors, 1952. Hjördis Hallqvist kommer att vara på plats vid invigningen.

Uppdaterad:

Dela sidan: