Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Sveriges statsminister besöker Katedralskolan

Onsdagen den 1 februari besöker statsminister Ulf Kristersson Katedralskolan i Lund. Här kommer han att delta i ett panelsamtal med tre elever som läser fördjupningskursen Samhällskunskap 3.

Katedralskolans huvudbyggnad

Eleverna har förberett frågor kring dagsaktuella ämnen såsom de höga elpriserna, klimatkrisen, gängvåldet och Sveriges NATO-ansökan. Övriga elever, som läser de två mest djupgående kurserna i Samhällskunskap, är inbjudna att lyssna på panelsamtalet och även att ställa frågor.

Två av Katedralskolans lärare kontaktade Regeringskansliet med förfrågan om möjlighet att träffa någon från Rosenbad i samband med ett besök på Riksdagen senare i vår. Statsministerns politiskt sakkunniga, Sofia Lindbom, kontrade då med att erbjuda ett besök av statsministern själv i samband med att han på onsdag kommer till Lund i ett annat ärende.

– Även om vi har haft många framstående gäster på Katedralskolan under årens lopp, så får ändå ett besök av en sittande statsminister anses som något särskilt, säger Karl Johan Andersson, lärare i Samhällskunskap. – Mina spets-elever brainstormade fram en mängd olika idéer kring vad de skulle vilja få fråga statsministern om, fortsätter Kalle. En av hans elever från spetsutbildningen i Historia är också en av de tre som ska delta i samtalet med statsministern. – Med tanke på den turbulenta tid vi lever i så saknas det ju inte precis samtalsämnen, avslutar Kalle.

Uppdaterad:

Dela sidan: