Länk till startsidan

Folkbibliotekens vårprogram är här

Nu hittar du folkbibliotekens vårprogram på bibliotekets webbplats. Evenemangen är som vanligt kostnadsfria och riktar sig till alla åldrar.

Läsplatta som visar biblioteketsportalen.

Kanske vill du gå på språkcafé, bli kompis med din mobil eller få hjälp med släktforskning? Du som tycker om författarbesök kan bland annat lyssna på Elisabeth Åsbrink på Dalby bibliotek och Ewa Fröling på Stadsbiblioteket. Missa inte heller temaserien Gränser.

Vårens föreläsningar handlar bland annat om hundpsykologi, Gustav Vasa, asylrätten, Uppåkra och invasiva växter. Barn kan lyssna på sagor på olika språk, titta på film, pyssla, vara med i bokklubbar och mycket mer.

Se programmet

Temaserie Gränser

Två gånger per år presenterar biblioteket en programserie på ett specifikt tema. Vårens tema är Gränser.
Gränser finns överallt. Långt bort och nära. Inuti oss och utanför oss. Mellan oss själva och våra medmänniskor. De kan vara osynliga eller mycket tydliga. Gränser kan rama in och begränsa men även göra vår värld mer begriplig. I vårens temaserie Gränser presenterar vi programpunkter som på olika sätt handlar om gränser – vad de gör med oss som människor och samhälle, och vad som händer när vi korsar dem.

Bland programpunkterna finns Nicolas Lunabba som kommer prata om sin kritikerrosade debutbok Blir du ledsen om jag dör? på Linero och i Dalby. Elsa Törnquist besöker Södra Sandby för att berätta om sitt liv med autism och den snåriga vägen fram till diagnosen. På Nöbbelöv och i Veberöd kan du höra Torbjörn Flygt berätta om hur gränser flyttas och överskrids utifrån Slugger, den sista delen i hans trilogi om Johan Kraft. Torbjörn Flygt kommer även till Dalby. Björn Johnson som är professor i socialt arbete föreläser om legalisering av cannabis på Norra Fäladen.

Se temaserien

Uppdaterad:

Dela sidan: