Länk till startsidan

Servicekänsla och värdskap gav medarbetarpris

På Studio Stadshuset som är kommunens plats för samarbete, innovation och lärande, är det Per-Inge "Pip" Persson som öppnar dörren, både bildligt och bokstavligt. För det fick han Lunds kommuns medarbetarpris i kategorin Öppenhet.

En man håller upp en dörr.

Pip sitter vid sitt skrivbord som står på samma ställe i Stadshuset där han hade sin första arbetsplats i Lunds kommun för 44 år sedan. Sedan förra året jobbar han som Studio manager på Studio Stadshuset. Han ser till att allting funkar, att alla besökare hittar och har det de behöver. Det innebär allt från att montera möbler, koka kaffe, få tekniken att funka och agera värd. En roll han stortrivs i.

Stolt över sitt jobb

Han är mest bekväm med att var den som uppmärksammar andra. När han själv är den som uppmärksammas är han inte lika bekväm. Trots det tyckte han att det var roligt och hedrande när han fick Lunds kommuns medarbetarpris
– Jag är inte van, jag jobbar helst i kulisserna. Men det är en bekräftelse på att det jag gör är bra. Jag är stolt över mitt jobb. Jag trivs och tycker om att träffa människor, säger han.

Sedan Pip började i Lunds kommun 1978 har han haft en mängd olika tjänster, vaktmästare, expeditionsvaktmästare, expeditionschef, telechef. Hans första uppgift i kommunen var att rensa och måla om källaren på Stadshuset. Just nu jobbar han med att färdiggöra plan 3, med fler mötesrum och en till studio för filminspelning.
– Jag började från grunden och har jobbat mig uppåt, säger Pip och flinar.

Hjärtat finns i Lund

Han har inte någon gång under alla år sökt ett jobb utan har blivit tillfrågad till de tjänster han fått. En gång blev han också uppvaktad av en annan kommun. Men det var inte aktuellt.
– Jag är Lundabo och har hjärtat i Lund, säger han.

Pip har mängder av historier från sina 44 år i kommunen. Under en tid var han Gun Hellsviks, som senare blev justitieminister, högra hand. Han och brorsan Micke skötte logistiken när 85 par skulle vigas borgerligt på en och samma dag. Han har också i stadshuset servat polisens spanare vid ett narkotikatillslag och kravallpoliser vid upplopp.
– Med alla mina år i kommunen så har jag varit med om mycket, jag kanske borde skriva en bok, säger Pip.
Men mestadels är det kommunens medarbetare som är Pips fokus och det sköter han ypperligt. Det har ett diplom på väggen som visar.

Pip har arbetat i kommunen i mer än 40 år! Han är en riktig trotjänare och tusenkonstnär. I sin roll som Studio manager för stadshuset skapar han en fantastisk stämning med sitt välkomnande värdskap och servicekänsla och bidrar starkt till ökat samarbete inom kommunen och med externa parter.

Uppdaterad:

Dela sidan: