Länk till startsidan

Jonas Bredford är Årets frivilliga samhällsarbetare 2022

Den 8 december firades Frivilligdagen genom att uppmärksamma alla de fantastiska frivilliginsatser som görs i Lunds kommun! Under kvällen utsågs Jonas Bredford till Årets frivilliga samhällsarbetare 2022 för hans stora ideella engagemang för sina medmänniskor.

Jonas Bredford håller i diplom, prischeck och en bukett med blommor.
Jonas Bredford tilldelas priset Årets frivilliga samhällsarbetare 2022 för hans stora ideella engagemang för sina medmänniskor.

Lunds kommun har en mängd frivilliga samhällsarbetare som engagerar sig i olika frivilliguppdrag för att hjälpa barn, unga, äldre och andra behövande i samhället.

- Frivilligkrafterna gör stora skillnader i många Lundabors vardag. Lunds kommun blir en bättre plats att leva på. Det är viktig att fira detta en gång om året och en ära att få dela ut årets frivillighetspris, säger Mats Helmfrid, kommunfullmäktiges ordförande.

Årets frivilliga samhällsarbetare 2022 är Jonas Bredford.

Juryns motivering lyder:

Jonas Bredfords ideella engagemang för sina medmänniskor är stort. Hans engagemang leder till möten, aktiviteter och kontakt mellan människor, där till exempel loppet Run for Mental Health och teaterprojektet Kreativa Akademin kan lyftas fram.

Jonas Bredford har genom Mobiliseringskursen på Socialhögskolan även bidragit till folkbildning.

Juryn konstaterar att det Jonas Bredford gör berör alla de tre nämnder som sitter i juryn.

Om priset – Årets frivilliga samhällsarbetare

Insatserna som frivilliga samhällsarbetare gör är stora och betydelsefulla, men uppmärksammas sällan. Priset har instiftats för att uppmuntra de insatser som görs för att främja frivilligt samhällsarbete. Prissumman är 25 000 kronor och i år är det fjärde gången priset delas ut. Pristagare utses av representanter från överförmyndarnämnden, vård- och omsorgsnämnden och arbetsmarknads- och socialnämnden.

Priset delas ut i samband med internationella frivilligdagen. Den 5 december firas den internationella frivillighetsdagen i världen, i Sverige och i Lund. Denna dag infördes av FN:s generalförsamling 1985, för att uppmärksamma frivilligt arbete och det viktiga bidrag det ger till hållbar utveckling på lokal, nationell och internationell nivå.

Uppdaterad:

Dela sidan: