Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Resultat för hemtjänstindex har kommit

Hemtjänstindex är en ny mätning av kommunernas hemtjänst. Mätningen görs på initiativ av pensionärsorganisationen SPF Seniorerna med stöd från Allmänna Arvsfonden. Lund hamnar på plats 32 av landets 290 kommuner.

Hemtjänstindex mäter kvaliteten inom fyra delområden i hemtjänsten: information, biståndshandläggning, utförande och stöd och utveckling. Lund placerar sig på plats 32 vilket innebär en delad tredjeplats bland de skånska kommunerna.

- Vi är förstås glada över den höga placeringen, det är ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt. Samtidigt ser vi att vi kan utvecklas och nu kommer vi att analysera resultaten från hemtjänstindex för att se hur vi kan använda dem i vårt förbättringsarbete, säger Niclas Snygg som är verksamhetschef med ansvar för hemvård i Lunds kommun.

Rapport Hemtjänstindex år 2022 - ett samlat mått på hemtjänstens kvalitet i Sveriges 290 kommuner

Uppdaterad:

Dela sidan: