Länk till startsidan

Polhemskolan hedras för projektet Dansa för livet

Den 10 september på Suicide Prevention Day dansade 900 elever på Polhemsskolans skolgård för att manifestera problematiken med självmord. Nu har skolan tagit emot Tim Bergling Foundations årliga pris på 100 000 kronor.

Elever från Polhemskolan dansar på skolgården

Dansa för livet

5 december firade Tim Bergling Foundation sin årliga dag. Flera fina projekt som bedrivs för att förebygga självmord och psykisk ohälsa runt om i landet presenterades under kvällen. Ett av dem som uppmärksammades var Polhemskolan för projektet Dansa för livet med stiftelsens årliga pris på 100 000 kronor.

Projekt för att förebygga psykisk ohälsa

Erik Allard, lärare i psykologi och initiativtagare till projektet Dansa för livet, var på plats i Stockholm och tog emot priset. Under kvällen visades också en film om Polhems arbete.

–Vi är så stolta och hedrade över att elevernas arbete får den uppmärksamhet som budskapet bakom detta projekt både förtjänar och är i starkt behov av idag. Priset kommer gå direkt tillbaka till eleverna och projektet. Vi är redan i gång med planeringen av nästa års ”Dansa för livet” och vi ser fram emot att utveckla det till något ännu större. Men först ska vi fira tillsammans med våra elever, säger Erik Allard.

Utställning och reflektion

Det är andra året i rad som Polhemsskolan genomför manifestationen. Förutom dansen arrangeras även utställningar på skolan i form av fotografier, reflektioner och empiriska resultat från hälsoundersökning av eleverna i årskurs två och tre som läser psykologi. Tim Bergling Foundation arbetar förebyggande mot psykisk ohälsa och självmord bland barn, unga och unga vuxna.
Se filmen här.

Vill din skola vara med och dansa?

Alla skolor kan dansa med oss och dansen kan genomföras i grundskolan, på gymnasiet och på vuxenutbildningen. Hjälp oss att sprida detta viktiga budskap – anmäl er skola till årets Dansa för livet den 8 september 2023.

Dansa för livet

Uppdaterad:

Dela sidan: