Länk till startsidan

Kan din verksamhet vara med och göra skillnad för unga i sommar?

Hjälp oss att ge fler ungdomar i Lund en lärorik sommar där de får möjlighet att knyta kontakter med arbetslivet genom att erbjuda feriepraktikplatser under sommaren 2023.

En feriepraktikant står med sin handledare vid en hylla i en lagerlokal. De tittar ned på ett papper.

För att förebygga en ökande ungdomsarbetslöshet kan privata företag, föreningar, kommunala bolag och förvaltningar erbjuda feriepraktikplatser. Kommunen står för halva respektive hela lönekostnaden för företag och föreningar. Genom att erbjuda feriepraktikplatser ger du unga i Lund unga en möjlighet att samla på sig arbetslivserfarenhet och skapa en meningsfull sommar.

Kommunal feriepraktik innebär att en ungdom som går ut 9:an, 1:an och 2:an i gymnasiet (födda 2005–2007) erbjuds en plats sex timmar om dagen i tre veckor. Platserna erbjuds i första hand till ungdomar som står långt från arbetsmarknaden.

Anmäl till oss hur många ungdomar din organisation kan ta emot, snarast möjligt men senast den 28 februari 2023.

Läs mer och anmäl platser på lund.se/erbjudplats

Uppdaterad:

Dela sidan: