Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Litteraturen hyllas med egna dagar

Nu i veckan kommer ”Litteraturdagarna” att arrangeras för första gången i Lunds kommun. Under fyra dagar, mellan den 7-10 december, bjuds allmänheten på mer än 40 arrangemang med litteraturtema runtom i kommunen.

Litteraturdagarna 2022

Som en del av litteratursatsningen ”Lund – Ordets stad”, arrangerar Lunds kommun nu fyra litteraturdagar med alltifrån sagostunder och babycafé till författarkvällar och samtal om nyskriven dramatik. Totalt blir det över 40 programpunkter på närmare 20 olika platser runt om i kommunen.

– Lund är en stark litteraturstad. Med litteraturdagarna knyter vi samman många av de aktörer som redan finns och verkar i staden, så att de lyfter varandra och når ut till nya grupper, säger Mårthen Mirza, kulturchef i Lunds kommun.

I nyöppnade Stadshallen blir det under veckan scenprogram med författarsällskap och Lund universitets författarskola och det är också i Stadshallen som Litteraturdagarna avslutas lördagen den 10 december då det arrangeras en lokal bokmässa där.

– Det är mycket glädjande när vi nu äntligen kan hälsa allmänheten välkomna till Stadshallen igen att litteraturen får en central plats under invigningsveckorna. Lund har länge väntat på en större bokmässa och nu får vi inte bara det, utan fyra dagar med möjlighet till litterära möten och upplevelser, säger Christian Gehrmann, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Bland arrangemangen finns Stadsbibliotekets författarkväll med Denise Rudberg, Skissernas museums scen för att studera skrivandets process, samtal om ny svensk dramatik på Månteatern, samt stadsdelsbibliotekens program med allt från julboksprat till litteraturdag för de yngsta.

Hela programmet för Litteraturdagarna 2022

Uppdaterad:

Dela sidan: