Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lunds nya biblioteksbuss är här

Efter en lång väntan är kommunens nya biblioteksbuss på plats i Lund. Välkommen att inviga den tillsammans med oss!

En skåpbil i pastellfärger med texten "Biblioteksbuss" skrivet på sidan.

För att så många som möjligt ska kunna vara med och fira är invigningen planerad till tre olika tillfällen i november och december:

  • 27 november kl. 15.00–18.30: smyginvigning på parkeringen vid Veberöds bibliotek
  • 1 december kl. 16.00–19.00: smyginvigning på parkeringen vid Stångby bibliotek
  • 10 december kl. 14.00–17.00: huvudinvigning på Stortorget. Komikern Hanna Voog samt Cykelorkestern står för underhållningen, och under eftermiddagen bjuds även på invigningstal, lyckohjul och en massa andra roligheter för hela familjen.

Biblioteksbussen kommer arbeta gentemot bibliotekens prioriterade målgrupper och köra till förskolor, äldreboenden, HVB-hem och andra verksamheter. Bussen kommer även att köra turer för allmänheten enligt en fast tidtabell. Utöver detta kommer bussen att användas till temaveckor och lovverksamhet för barn och unga.

Redan i november börjar bussen köra de första turerna för att besöka boenden och andra verksamheter. Premiärturerna för allmänheten planeras till mitten av december. Den nya turlistan kommer att presenteras i samband med bussens smyginvigning i slutet av november.

Läs mer om Biblioteksbussen på Folkbibliotekens hemsida.

Uppdaterad:

Dela sidan: